Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès durant el 28è Congrés Nacional d'ERC

L'oposició tomba la 'Llei Aragonès' al Parlament

Han deixat en minoria JxCat i ERC, que confiaven en poder tirar endavant el projecte

La llei de contractes de serveis a les persones, més coneguda com la llei Aragonès, ha estat tombada per l'oposició del Parlament  aquest dilluns. L'oposició ha votat unida a la comissió d'Economia i Hisenda del Parlament que s'ha celebrat avui. C's, PSC, PP, els Comuns i la CUP  han tombat el dictamen i han deixat en minoria JxCat i ERC, que confiaven en poder tirar endavant el projecte.

La 'Llei Aragonès' va arribar al Parlament sense fer massa soroll.  En el seu moment cap grup va presentar cap esmena i per tant no es va portar a debat. Tot i això aquesta llei ha portat polèmica en els últims mesos, i diversos sindicats i organitzacions socials havien manifestat el reu rebuig envers l'aplicació d'aquesta llei, que denunciaven que privatitzaria els serveis públics.

Regular les contractacions

La iniciativa, impulsada per la Conselleria d'Economia de la Generalitat encapçalada per Aragonès, buscava crear una llei catalana per a regular les contractacions de serveis públics en totes les administracions, que fins ara es regien per la llei estatal, i havia rebut moltes crítiques per part de moviments socials.

Tot i que inicialment JxCat i ERC volien retirar el debat de comissió d'aquest, la resta de grups han demanat que es tornés a reincorporar. La CUP ha fet una piulada a Twitter  per informar els seus seguidors: «Última hora, no hi haurà Llei Aragonès», anunciava. 

També et pot interessar...