Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra, president de la Generalitat, jutjat pel TSJC per desobediència

Ordenen retirar l'acta de diputat a Torra

Xavier Muro creu que la situació ha canviat després que el Suprem no suspengués la decisió de la JEC

Quim Torra, president de la Generalitat, jutjat pel TSJC per desobediència
Donen l'ordre per retirar l'acta de diputat a Torra | CatalunyaDiari

El secretari general del Parlament, Xavier Muro, ha donat instruccions als serveis de la cambra per retirar l'acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra. En una carta dirigida a la Mesa del Parlament, a la qual ha tingut accés l'ACN, Muro argumenta que la situació de Torra ha canviat després que la setmana passada el Tribunal Suprem (TS) no suspengués la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de treure-li l'escó. 

A més, Muro recorda que la Junta Electoral Provincial de Barcelona li havia donat dos dies, que s'esgoten avui, per informar del substitut de Torra com a diputat. La Mesa del Parlament es reuneix avui a les 12.30 hores per prendre una decisió i ho farà amb la carta del secretari general sobre la taula. Tot plegat a poques hores que comenci el ple del Parlament a les 15 hores.

La reacció de Torra

«Sóc diputat i president, i només el ple del Parlament pot canviar això. Cap secretari general té les competències per fer-ho i demano, president Torrent, que garantiu els meus drets com a diputat». Amb aquestes paraules, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut intervenir al ple després que el president de la cambra, Roger Torrent, hagi explicat que no es podrà comptabilitzar el seu vot  per «garantir la validesa de les votacions».

Torra, a més, ha assegurat que confia que «el Parlament reverteixi aquest fet il·legal»  que suposa per a ell la retirada del seu escó. «Si no és així, es posaran  en risc la continuïtat de les institucions», ha avisat Torra. Torrent, per la seva part, ha volgut anunciar la retirada del vot a Torra denunciant que «el Suprem i la JEC han segrestat l'escó al president».

També et pot interessar...