Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jèssica Albiach, Ada Colau i Jaume Asens.

Pas endavant dels Comuns: ja saben qui serà la candidata a la Generalitat

Albiach formalitza la seva candidatura a la Generalitat amb un projecte «gran, verd i feminista»

Jèssica Albiach, Ada Colau i Jaume Asens.
Jèssica Albiach, al costat d'Ada Colau i Jaume Asens a la seu de Catalunya en Comú. | ACN

La líder de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha formalitzat aquest divendres, 14 de febrer, la seva candidatura a les primàries de CatComú per escollir el cap de llista dels comuns a les properes eleccions al Parlament. Serà l'única persona que es presentarà. En una roda de premsa, Albiach ha proposat un projecte «gran, verd i feminista» per a Catalunya en contraposició tant a l'independentisme, que «en cap moment ha fet una proposta de país per al conjunt de la ciutadania».

Albiach també ha llençat crítiques al PSC, a qui veu massa preocupat per seduir votants de C's. És per això que ha demanat superar la «dinàmica de blocs i confrontació» que creu que s'ha instal·lat a la política catalana dels darrers anys. El termini per postular-se a ser la candidata de CatComú a la Generalitat acaba aquest mateix divendres i no hi haurà més candidats.

La candidatura final

El procés per escollir el cap de llista dels comuns a les eleccions acabarà a finals d'aquest mes de febrer un cop superada la fase de recollida d'avals. Aleshores, el Consell Nacional de CatComú començarà a elaborar les llistes, que Albiach confia que contraposi «una part continuista amb la gent que hi ha al Parlament» i la seva voluntat d'«obrir» la formació «a la societat». Sobre el nom que ha de tenir la marca electoral –els comuns s'han presentat a les darreres eleccions amb diferents denominacions–, ha advocat per En Comú Podem com a «bona marca que estaria bé consolidar».

Així mateix, s'ha referit a la possibilitat que Més País –l'espai de l'exlíder de Podem Íñigo Errejón– intenti presentar-se a les properes eleccions catalanes: els ha demanat "un exercici de responsabilitat" per «no dividir» el vot. «El que ells volen representar ja ho representem nosaltres. Som l'espai ecofeminista que defensa les polítiques públiques socials», els ha etzibat.

També et pot interessar...