Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Puigdemont, sobre sortir escollit eurodiputat: «No hi haurà suspensions que valguin»

El líder de JxCat ha reivindicat la feina que estan fent des de l'exili, i assegura que «hem fet passar vergonya» a l'estat espanyol

Carles Puigdemont
Puigdemont, sobre la possibilitat de sortir escollit eurodiputat: «No hi haurà suspensions que valguin» | Cedida

 

El candidat de JxCat a l'Eurocambra i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que si ell i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí són escollits eurodiputats podran «actuar amb ple dret i viatjar amb immunitat arreu del món». «No hi haurà suspensions que valguin», ha alertat en un acte de campanya a Londres.

L'expresident ha defensat que el 26-M «és l'oportunitat més disruptiva després de l'1-O per enviar un missatge inequívoc i continuar la lluita» per la independència de Catalunya. En aquest sentit, ha promès que, si entren a l'Eurocambra, podran «multiplicar l'eficiència i l'eficàcia» de la seva «acció a l'exili».

Creu que, si guanyen, enviaran una «llum d'esperança» als presos

A més, Puigdemont ha afirmat que si la seva llista guanya les eleccions europees, enviaran «una llum d'esperança» als líders independentistes empresonats. A banda dels caps de llista de JxCat a les europees, a l'acte de campanya també hi han participat el vicepresident del Parlament Josep Costa i Anna Forn, la filla del candidat per Barcelona Quim Forn.

Pel que fa a l'escenari que s'obri si surt escollit eurodiputat, Puigdemont ha reptat a l'estat espanyol a «complir la normativa europea». Així, segons ell, «Europa estarà mirant» el 26-M «si aquells de l'1-O se'n surten o no». «Estaria bé que Espanya expliqués al món que té un compromís inequívoc amb les regles del joc de la democràcia europea», ha alertat.

Puigdemont continuarà treballant «per la gent i la llibertat»

L'expresident ha reivindicat la feina que han fet en el darrer any i mig a l'estranger fent contactes i introduint un contrapunt a la poderosa màquina de l'estat espanyol. «Els hem fet passar vergonya», ha assegurat.

Per això, Puigdemont ha promès que, si la seva llista obté representació a l'Eurocambra, oferiran «un full de serveis molt més gran des de l'exili» per continuar treballant «per la gent i la llibertat».

També et pot interessar...