Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Felip VI

Felip VI no canviaria el seu discurs del 3-O sobre Catalunya: «Si he de parlar, parlaré»

Fa dos anys, el rei va pronunciar-se en contra de la «deslleialtat inadmissible» de la Generalitat

El rei Felip VI tornaria a fer un discurs com el del 3-O
El rei Felip VI tornaria a fer un discurs com el del 3-O | CatalunyaDiari.cat

 

Les paraules de Felip VI el 3 d’octubre de 2017 van ser contundents i no es penedeix  d’haver-les pronunciat, segons ha explicat una persona que treballa a la Zarzuela a ‘El Español’. Així han declarat: «El Rei no es penedeix de res del que va dir en el seu discurs pronunciat fa dos anys sobre la situació viscuda a Catalunya, com es penediria?». Un moment que ha estat batejat per alguns com el «23-F» de l’actual rei.

Felip VI, sempre a favor de la Constitució

Després dels successos de l’1-O, Felip VI va pronunciar-se al respecte, en contra de la «deslleialtat inadmissible» de la Generalitat per haver organitzat un referèndum unilateral. Segons aquesta font, el rei «no canviaria res del discurs. I encara menys amb tot el que està passant i el que ha passat en els darrers dies al Parlament de Catalunya».

Així, explica que Felip VI  «va ser ferm en un moment en el qual calia ser-ho, mostrant que el Cap de l'Estat estava amb la Constitució», tot i que va tardar 48 hores en donar el seu discurs perquè «necessitaven el suport total del Govern, que tenia dubtes». Segons ha explicat la font, a Moncloa estaven preparant el 155 des de feia mesos amb «molta discreció», però  «no sabien si era oportuna la intervenció en televisió de Felip VI davant els espanyols».

Ara asseguren que «segons quina sigui la reacció a la sentència a Catalunya, si ha de tornar a parlar, parlarà. Sempre a favor de la Constitució», reafirmant que Felip VI «no canviaria ni una coma del que va dir. Sobretot, el seu suport a la gent, als que s’han sentit sols durant tot aquest procés».

També et pot interessar...