Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Suprem sanciona Puigdemont i Comín per demanar que una reunió de la JEC fos pública

L'òrgan judicial considera que l'expresident de la Generalitat i l'exconseller van actuar «amb mala fe processal i temeritat»

El Suprem sanciona Puigdemont i Comín per demanar que una reunió de la JEC fos pública | EFE

 

Cop dur del Tribunal Suprem a Carles Puigdemont i Toni Comín. L'alt tribunal ha pres la determinació d'imposar una multa de 3.000 euros a l'expresident de la Generalitat i l'exconseller per haver presentat unes mesures cautelars on sol·licitaven que una reunió amb la Junta Electoral Central fos de caràcter públic. La sanció, però, no només afecta els exmembres del Govern, sinó també la coalició Lliures per Europa. En aquest sentit, l'alt tribunal considera que van actuar «amb mala fe processal i temeritat».

La sala tercera va rebutjar en el seu moment la petició de l'expresident i va acordar obrir una peça separada per imposar una multa. Concretament, el Suprem assegura que «és evident que hi ha mala fe i temeritat en la presentació de la sol·licitud de mesures cautelaríssimes escasses hores abans de la celebració d'un acte de la JEC, notificat amb més de 48 hores d'antelació».

D'aquesta manera, el fiscal, el lletrat de les Corts i el de la JEC s'han mostrat a favor d'aquesta sanció. El tribunal ha recordat que la JEC actua d'acord amb la llei electoral, la qual no ha patit cap modificació essencial des de fa 35 anys. 

També et pot interessar...