Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Iceta

El TC admet a tràmit recurs del PSC contra el veto a Iceta com a senador

La notícia es fa pública pocs minuts després de la designació de Manuel Cruz com a president del Senat

Iceta
El Tribunal Suprem ha decidit admetre el recurs presentat pel PSC | CatalunyaDiari.cat

Fa poca estona s'ha designat al català Manuel Cruz com el nou president del Senat. Ara, el  Tribunal Constitucional acaba de fer públic que s'admet per unanimitat a tràmit el recurs que va presentar el PSC contra el veto dels independentistes a la designació de Miquel Iceta  com a president del Senat. La reunió de l'alt tribunal ha succeït en paral·lel a la sessió constitutiva que s'està vivint aquesta jornada de dimarts tant al Congrés dels Diputats com al Senat, segons 'El Nacional'.

El tribunal ha al·legat que en el recurs hi concorre una «especial transcendència constitucional perquè planteja un problema o afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d'aquest tribunal». A més, apunten que «l'assumpte suscitat transcendeix del cas concret perquè podria tenir unes conseqüències polítiques generals»

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Fonts del Tribunal Constitucional han explicat que el ple, en la seva reunió d'aquest dimarts al matí, ha acordat per unanimitat admetre a tràmit el recurs d'empara presentat pel PSC. Per fer-ho s'ha format una peça separada i es concedeix un termini de tres dies al fiscal i al recurrent perquè al·leguin allò que creguin necessari. 

Manuel Cruz proposat per presidir el Senat
Manuel Cruz ha quedat elegit com a president del Senat | CEDIDA

 

Iceta: «No volien caldo? Doncs tindran dues tasses!»

Miquel Iceta es va dirigir  aquest diumenge als independentistes, després del seu veto per ser designat senador pel Parlament, per dir-los que «si es pensen que vetant una persona, bloquegen un projecte, és que no ens coneixen». Ho va fer des d'un acte de campanya amb la participació de Meritxell Batet.

Iceta va dir que la seva no és una carrera «de cadires, ni de persones», sinó «d'idees i compromisos». Després del bloqueig a la seva designació a la cambra catalana, el líder del PSC va dir que votar socialista el 26-M és la millor resposta a la «intolerància i a la crispació».

Quan es va saber que tant Meritxell Batet com Manuel Cruz, ambdós catalans, serien presidents del Congrés i el Senat, Iceta va assegurar: «Mai havíem tingut goig de celebrar dues notícies com aquesta». També va assegurar que si JxCat i ERC «no volien caldo», amb ell al Senat, ara en tindran «dues tasses, i totes les que calguin». Tot plegat, sempre amb «aquest esperit que mantindrem, peti qui peti, d'obertura de diàleg i de caràcter constructiu del nostre projecte». 

També et pot interessar...