Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una manifestació independentista contra la sentència del procés

Tsunami Democràtic demana implicació al Barça i al Madrid

El moviment ha emès un comunicat demanant als clubs poder posar una pancarta durant el clàssic

«El món de l'esport no pot restar aliè als problemes socials». Així justifica Tsunami Democràtic la nova petició que acaba de fer, aquesta vegada dirigida al FC Barcelona i al Real Madrid FC. Demana la seva implicació com a entitats, «en un moment d'excepcionalitat política».

El moviment demana, en concret, que totes dues entitats permetin  fer visible a les grades i al camp el lema 'Spain, sit and talk' durant el clàssic de la Lliga masculina del pròxim 18 de desembre, un esdeveniment seguit arreu del món. 

Esperen una resposta els propers dies

En un comunicat, el moviment remarca que és una petició que «respecta el lliure desenvolupament d'un partit de futbol que molta gent espera», i alhora «fa visible la situació d'excepcionalitat» que viu Catalunya, «reclamant el diàleg per acabar amb la situació d'exclusió i segregació política que pateix una part majoritària de la població catalana». «Esperem una resposta els propers dies, abans d'emetre un altre comunicat», ha afegit.

El moviment subratlla que aquest partit «transcorrerà en un moment d'enorme excepcionalitat» per a Catalunya, amb l'Estat «perseguint una part majoritària de la població catalana i negant per tots els mitjans la defensa d'un projecte polític, l'autodeterminació».

Segons apunten, la «persecució» pren moltes forces: «des de presos polítics, a decrets llei que suprimeixen drets fonamentals i la separació de poders, fins a violència policial». Així mateix, Tsunami Democràtic ha lamentat que l'Estat «ignori» informes d'Amnistia Internacional  o de l'ONU. «I per si fos poc, persegueix campanyes com Tsunami, emmarcades sempre en la no-violència, acusant-les de terrorisme», ha reblat.

També et pot interessar...