Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ursula Von der Leyen

Les primeres paraules de Von der Leyen sobre Puigdemont, Junqueras i Comín

Considera que «no és una qüestió de sentiment, o una qüestió d'opinió o política, sinó que és en gran mesura una qüestió jurídica»

Ursula Von der Leyen
Ursula Von der Leyen, pròxima presidenta de la Comissió Europea, assegura que no ho ha pogut veure «en profunditat» | Catalunya Diari

 

La pròxima presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, creu que els escons buits de Junqueras, Puigdemont i Comín a l’Eurocambra no són una qüestió política. «No és una qüestió de sentiment, o una qüestió d'opinió o política, sinó que és, en gran manera, una qüestió jurídica», ha assegurat l’alemanya a preguntes de 'La Vanguardia' en una entrevista conjunta amb el Süddeutsche Zeitung, Le Monde, The Guardian i La Stampa, del Grup Europa de diaris europeus.

«No he pogut mirar l'afer en profunditat»

Segons relata el mitjà citat anteriorment, Von der Leyen ha mostrat «certa incomoditat» en ser preguntada pels tres eurodiputats electes, i inicialment ha plantejat si era pertinent una pregunta «tan detallada».  «Per ser sincera, no he pogut mirar l’afer en profunditat», ha dit. 

Amb tot, davant el recordatori que fins a 10.000 persones es van manifestar a Estrasburg durant la sessió constitutiva del nou parlament, Von der Leyen ha apuntat que no era una qüestió política.

Junqueras demana a l'Eurocambra que garanteixi la seva immunitat

El president d'Esquerra Republicana i eurodiputat electe Oriol Junqueras ha demanat al nou president del Parlament Europeu, David Sassoli,  que prengui accions urgents per garantir-li la immunitat.

Ho ha fet aquest dilluns a través d'un correu electrònic als 74 membres del grup dels Verds/ALE explicant-los la seva situació i impediments que es va trobar per accedir al seu escó. A més, coincidint amb l'inici d'una nova sessió plenària a Estrasburg, Junqueras els ha informat formalment de la carta enviada per Diana Riba a la nova presidència de l'Eurocambra fa dues setmanes, encara sense resposta.

També pots llegir...