Les primeres paraules de Von der Leyen sobre Puigdemont, Junqueras i Comín

Considera que «no és una qüestió de sentiment, o una qüestió d'opinió o política, sinó que és en gran mesura una qüestió jurídica»
Ursula Von der Leyen, pròxima presidenta de la Comissió Europea, assegura que no ho ha pogut veure «en profunditat» | Catalunya Diari

 

La pròxima presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, creu que els escons buits de Junqueras, Puigdemont i Comín a l’Eurocambra no són una qüestió política. «No és una qüestió de sentiment, o una qüestió d'opinió o política, sinó que és, en gran manera, una qüestió jurídica», ha assegurat l’alemanya a preguntes de 'La Vanguardia' en una entrevista conjunta amb el Süddeutsche Zeitung, Le Monde, The Guardian i La Stampa, del Grup Europa de diaris europeus.

 

«No he pogut mirar l'afer en profunditat»

Segons relata el mitjà citat anteriorment, Von der Leyen ha mostrat «certa incomoditat» en ser preguntada pels tres eurodiputats electes, i inicialment ha plantejat si era pertinent una pregunta «tan detallada». «Per ser sincera, no he pogut mirar l’afer en profunditat», ha dit. 

 

Amb tot, davant el recordatori que fins a 10.000 persones es van manifestar a Estrasburg durant la sessió constitutiva del nou parlament, Von der Leyen ha apuntat que no era una qüestió política.

 

Junqueras demana a l'Eurocambra que garanteixi la seva immunitat

El president d'Esquerra Republicana i eurodiputat electe Oriol Junqueras ha demanat al nou president del Parlament Europeu, David Sassoli, que prengui accions urgents per garantir-li la immunitat.

 

Ho ha fet aquest dilluns a través d'un correu electrònic als 74 membres del grup dels Verds/ALE explicant-los la seva situació i impediments que es va trobar per accedir al seu escó. A més, coincidint amb l'inici d'una nova sessió plenària a Estrasburg, Junqueras els ha informat formalment de la carta enviada per Diana Riba a la nova presidència de l'Eurocambra fa dues setmanes, encara sense resposta.

 

També pots llegir...

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris
JORDI CABRÉ
NO CREO QUE HAYA NADA QUE ESTUDIAR Y TENER QUE PENSARSE, se supone o es lo que deveria ser que Exxxpaña no dirige y decide que se hace en Europa y que las leyes EUROPEAS son para todos iguales, unos Eurodiputados son tratados de ese modo todos podrán ser tratados igual. LA DEMOCRACIA, LA TRANSPARENCIA Y LA HONESTIDAD DE LA COMISIÓN EUROPEA ESTA EN ENTREDICHO Y EN JUEGO por esta y muchas cosas mas y tendrá que tomar decisiones que es borracho antecesor no tomo.
Josep Maria Rúbies Admetlla
Bé, és confirma que l'estat hi està implicat, sabien que l'atemptat es faria i ho van aprovar!!! Serem tant covards com per no dir res o només demanar que ells mateixos ho investiguin? Cal sortir tots al carrer i aturar aquest país i declarar la Independència. Són els nostres enemics, el que fan ho justifica. Posem diari hora i endavant. Polítics si ni així reaccionen plegueu.