VOX vol denunciar l'Ajuntament de Girona per prohibir-los posar una parada en una plaça

El consistori confirma que no ha donat autorització a la formació d'ultradreta

Abascal ha estat present a la manifestació que VOX ha organitzat a Barcelona
El consistori al·legava altres activitats a la plaça i alguns militants de VOX s'han acostat a comprovar-ho   | CEDIDA

Vox estudia denunciar l'Ajuntament de Girona davant de la Junta Electoral Central (JEC) per la negativa del consistori a permetre'ls instal·lar una parada informativa a la plaça de l'Assumpció del barri de Sant Narcís de la ciutat.

Segons el partit d'ultradreta, la sol·licitud estava feta des del passat 20 de març, i aprovada pel mateix consistori des de fa uns dies, però a última hora l'ajuntament ha denegat la sol·licitud, al·legant que hi havia altres activitats.

Alguns militants de la formació de Santiago Abascal han anat amb banderes espanyoles a la plaça aquest dissabte a comprovar si realment hi havia activitat, i ha estat aleshores quan han anunciat que ho denunciarien. L'Ajuntament de Girona confirma que no s'ha donat autorització a Vox per instal·lar la parada.

Fiança de 6.000 euros per a l'empresonada que va agredir un membre de VOX

El jutge ha decretat una fiança de 6.000 euros per a la jove empresonada pels aldarulls que hi va haver en una manifestació contra un acte del partit d'extrema dreta Vox el dissabte 30 de març a Barcelona. En un primer moment s'havia decretat presó sense fiança, i la jove va ingressar a la presó de Wad-ras. Ara, però, es canvia el criteri i s'estableix aquesta condició, que fonts properes a l'empresonada afirmen que es podrà complir dilluns.

Diversos col·lectius han fet circular a través de les xarxes socials un missatge amb la notícia, acompanyada d'un número de compte corrent que s'identifica com a caixa de solidaritat. Van convocar també una concentració aquest passat divendres al vespre davant del Departament d'Interior perquè, segons indiquen, la jove ha estat traslladada de la presó de Wad-ras a la de Can Brians.

  

  

Una trentena de persones van acudir a la crida, entre ells familiars de l'empresonada. Un d'ells va explicar que s'havia decretat la fiança de 6.000 euros als assistents, que van decidir anar des del Departament d'Interior fins a la presó de Wad-ras per donar suport a les empresonades d'aquell centre.


Comentaris

envia el comentari