Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Magentí va «jurar per Déu» al seu tiet que no era el responsable del crim de Susqueda

Jordi Magentí ha quedat en llibertat després de 303 dies de presó provisional pel suposat assassinat de Marc Hernández i Paula Mas al pantà de Susqueda

Jordi Magentí sortint de presó
Jordi Magentí sortint de presó | Cedida

La casa familiar vinculada a Jordi Magentí en Anglès roman absolutament tancada. Ningú d’aquesta petita població de La Selva de quasi 6.000 habitats ha vist des d’aquell moment al pescador acusat de cometre el crim del pantà de Susqueda.

Jordi Magentí, veí de La Selva,  ha estat 303 dies en presó preventiva com a principal sospitós de l’assassinat de Marc Hernández i Paula Mas, la parella que va ser assassinada al pantà de Susqueda el passat 24 d’agost de 2017. Finalment, va sortir de presó per falta de proves.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

«Em va jurar per Déu que no els havia matat»

Recentment 'La Vanguardia' ha pogut accedir a Gaspar Gamell, un familiar de Jordi Magentí que el va acollir després de complir la condemna per l’assassinat de la seva primera dona el 1997.

L’home va explicar que el seu nebot el va vindre a veure després d’abandonar la presó del Puig de les Basses i que «es va agenollar davant meu, va començar a plorar i em va jurar per Déu que no havia matat a aquells nois».

Gaspar Gamell també va recordar les paraules del seu nebot, després d’assassinar la seva primera dona, María José García Fernández, quan ella tenia 35 anys. Gamell assegura que «em va jurar per Déu que mai més ho tornaria a fer», alhora que ha reafirmat que creu en la innocència de Jordi Magentí.

Els Mossos d'Esquadra al pantà de Susqueda, durant la investigació dels fets.
Els Mossos d'Esquadra al pantà de Susqueda, durant la investigació dels fets. | CatalunyaDiari.cat

 

Delatat pel cotxe del seu tiet

Curiosament, va ser el fill del propi Gaspar Gamell qui a l’inici de la investigació va posar al pescador al punt de mira dels Mossos d’Esquadra  de la unitat central de persones desaparegudes.

Quan es va rebre l’avís ja feia setmanes de la desaparició de la parella i s’havien trobat els cossos sepultats al fons del pantà de Susqueda. En aquells moments la policia treballava en els diferents sospitosos, fins que  van localitzar el cotxe situat a l’escena del crim que era propietat de Gaspar Gamell.

El tiet de l’acusat afirma que es troba amagat a casa de la seva mare, sense sortir-hi, però no s’han confirmat les sospites.