Cotxe dels Mossos d'Esquadra sortint dels jutjats de Vilanova i la Geltrú

Preocupació a Girona per l'augment de la delinqüència

Els robatoris amb violència i intimidació a Girona ciutat pugen un 26% i de mitjana ja se'n registra més d'un al dia

Preocupació a les comarques de Girona: pugen un 4,5% els delictes. Segons l'estadística que periòdicament publica el Ministeri de l'Interior, durant el 2019 se n'han registrat fins a 45.242 arreu de la demarcació. D'aquest balanç, que recull dades de tots els cossos policials, en destaquen sobretot dues tipologies.

Una són els robatoris amb força a habitatges i establiments, que pugen un 5,5% i tanquen l'any amb 4.879 casos. Aquí s'hi inclouen, per exemple, els robatoris comesos per bandes especialitzades, que arribaven a emboscar-se per evitar que se les detectés. A més dels robatoris també pugen, i de manera molt preocupant, els delictes sexuals. En aquest cas, el repunt és molt notable, de fins a un 17,9%. Al llarg del 2019, se n'han registrat 258; i en 52 d'aquests casos, les víctimes van patir una violació.

Les agressions sexuals amb penetració, en augment a tot Catalunya

Les agressions sexuals amb penetració van pujar a Catalunya  un 19% el 2019. Són dades del balanç de criminalitat fet públic pel  Ministeri de l'Interior amb informacions de totes les policies: les de l'Estat, les autonòmiques i les locals. En total es van registrar 557 agressions d'aquest tipus, per les 468 del 2018. També creixen la resta de delictes contra la llibertat i indemnitat sexual, en concret un 16,2%.

D'altra banda, els homicidis i assassinats passen de 45 a 60 en un any, amb un increment del 33%. Pel que fa als robatoris amb violència i intimidació, pugen un 17,5%. En canvi, baixen els robatoris amb força en domicilis i establiments (-1,4%) i es mantenen els furts. La xifra global de delictes se situa en un augment del 3,7%. Pel que fa al delicte de tràfic de drogues, puja un 6,2% al conjunt de Catalunya. També ho fa el de sostraccions de vehicles (5,7%) i el de temptativa d'homicidi o assassinat (11,9%).

També et pot interessar...