Un assassí, condemnat anys després a Barcelona per unes taques de sang

Els investigadors van analitzar la disposició i les característiques de la sang per poder reconstruir els fets

Policia científica dels Mossos d'Esquadra
Els investigadors van analitzar les taques de sang per determinar la culpabilitat del principal sospitós | Cedida

L’hematologia forense reconstructiva ha ajudat als Mossos d’Esquadra a resoldre un crim i poder condemnar el culpable de l’assassinat de dos homes a Santa Coloma de Gramenet. Gràcies a aquesta metodologia, que es basa en l’anàlisi de la localització i les característiques de les taques de sang, es van poder reconstruir els moviments de les víctimes i de l’únic arrestat, fins a arribar a desmuntar la seva coartada i poder comprovar la seva culpabilitat.

L’anàlisi de la sang, clau en la resolució del crim

El setembre del 2016 es van trobar dos cadàvers en un edifici de Santa Coloma de Gramenet, Kelvin i Yassel, un a l’inici de les escales i l’altre al terra del replà. A més, hi havia un rastre de sang que baixava fins a l’entrada i sortia, continuant pel carrer, passant per davant d’un supermercat i acabant davant d’un altre edifici. Segons relata ‘el Periódico’, diversos testimonis van veure un home passejant un gos, parlant per telèfon i regalimant sang.

Els mossos d’Esquadra van trobar Ramón, qui va ser vinculat amb les víctimes mortals gràcies al rastre de sang. Tanmateix, en ser detingut, l’home va assegurar que era innocent, explicant que havia acompanyat Kevin al pis de Yassel, on aquest tenia una plantació de marihuana, i que, un cop dins, aquests dos van barallar-se violentament i que ell va aconseguir escapar. Tanmateix, els investigadors van demostrar que mentia perquè Ramón i Kelvin eren cunyats, i també van intuir que Yassel va matar Kelvin i després Ramón a Yassel, però, com que no van aconseguir provar-ho, el sospitós va quedar en llibertat.

En aquell punt, la Fiscalia va encarregar que s’analitzessin les taques de sang. L’escenari era complicat i els agents van dividir-lo en tres parts entre el vestíbul, el passadís i el menjador. Primer van determinar de qui era cada taca de sang i, a continuació, van deduir els angles d’incidència de cadascuna per concloure la seqüència dels fets. Així, va quedar provat que Kelvin no va entrar mai al menjador, ni al passadís, ja que Yassel el va atacar al coll al vestíbul i va morir assegut a les escales. Després va barallar-se entre el passadís i el menjador amb Ramón, qui el va acabar apunyalant per l’esquena quan intentava fugir.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari