Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pau Clarés

Arxivades totes les denúncies contra els docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca

El jutge tanca les últimes tres investigacions que quedaven obertes per un suposat menyspreu a fills de guàrdies civils

Pau Clarés
Arxivades les tres denúncies que quedaven obertes contra els docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca| Catalunya Diari

 

El jutjat d’instrucció número 7 de Martorell, al Baix Llobregat, ha arxivat les tres denúncies que quedaven obertes contra els docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, investigats per presumptament haver menyspreat alumnes fills de guàrdies civils després de l’1-O. Segons ha transcendit, el jutge ha conclòs que no hi ha suficients indicis per mantenir la causa oberta pels delictes d’odi i contra la integritat moral.

El mateix jutge ja va arxivar mesos enrere cinc altres causes similars, i el jutjat d’instrucció número 3 de Martorell va fa el mateix amb una investigació sobre un altre professor. L’Associació espanyola de la Guàrdia Civil ja ha avançat que presentarà recurs, com ha fet amb les altres causes tancades.

Torrent ho celebra però lamenta que «el mal ja està fet»

Roger Torrent ha celebrat que les denúncies per delicte d'odi per presumptament haver menyspreat alumnes fills de guàrdies civils després dels fets de l'1-O hagin quedat «en res». El president del Parlament de Catalunya ho ha dit a Twitter: «Finalment les denúncies queden en res. Tot i això, el mal ja està fet.  L'assetjament polític i mediàtic que van patir els docents de l'IES El Palau és impossible de reparar».

Bargalló es pregunta si els diputats que van difondre fotos demanaran excuses

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, s'ha preguntat si els diputats que van difondre fotos i noms dels docents de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca demanaran excuses ara que s'ha arxivat la causa.  Bargalló ho ha dit a Twitter, on ha considerat que l'arxiu és «una gran notícia, la fi d'un malson». I en el mateix sentit s'ha preguntat: «Qui repararà el mal fet contra el centre i el professorat? Demanaran perdó els mitjans que van publicar fotografies i noms? S'excusaran els diputats que les van difondre?».

D'altra banda, des de la direcció de l'IES El Palau també han celebrat l'arxiu de la causa.  Fonts del centre han assegurat que la notícia suposa «treure's un malson de sobre», si bé preveuen que la Guàrdia Civil i la Fiscalia presentaran un recurs.

Sobre aquesta possibilitat, han destacat que ara per ara els tribunals no han respost als recursos presentats anteriorment sobre les altres causes, fet que interpreten favorablement de cara a un arxiu definitiu.

També et pot interessar...