Imatge de Rodalies a l'estació de Sants

Atropellament mortal a l'R1 entre Blanes i Maçanet de la Seva

La circulació ha hagut de ser tallada en aquest tram de Rodalies

El tram de la línia R1 entre Blanes i Maçanet de la Selva (Girona) ha estat tallat degut a un atropellament mortal aquest diumenge a la tarda, ha informat Protecció Civil de la Generalitat a Europa Press.

L'atropellament s'ha produït prop de l'estació de Maçanet-Massanes i Rodalies ha informat que la circulació està tallada en aquest tram de l'R1, en un tuit recollit per Europa Press.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla Ferrocat després de l'atropellament, seguint el protocol.

Problemes a Rodalies per una crema de pneumàtics

Durant el dia d'ahir, es van registrar problemes a Rodalies de Catalunya des de bon matí. Segons va informar Renfe a través de les xarxes socials, la crema intencionada de pneumàtics i palets de fusta sobre les vies de tren en el tram Vinaixa-Canal d'Urgell, a Lleida, va afectar la circulació dels combois de les línies R13 i R14 de Rodalies. Concretament, els danys provocats pel foc van obligar a interrompre la circulació de combois. 

Dos atropellaments en menys de 24 hores el mes passat

El mes passat, concretament el dijous, 2 de juliol, un tren de la línia R1 de Rodalies de Catalunya va haver d'aturar-se entre les estacions de Sant Pol i Calella, a la comarca del Maresme, per l'atropellament d'una persona. En aquella ocasió, un servei alternatiu per carretera ha quedat a disposició dels passatgers per cobrir el trajecte entre Arenys de Mar i Pineda. L'incident va provocar almenys 45 minuts de retard a totes les línies que circulen per aquest tram de la xarxa viària. 

Aquest va ser el segon atropellament que es produïa a Rodalies amb un marge de temps de menys de 24 hores. I és que, aquell mateix dimecres, al voltant de les 20.00 hores, una persona va perdre la vida després de ser atropellada per un tren de la línia R2 Sud de Rodalies de Catalunya, entre les estacions de Platja de Castelldefels i la comarca del Garraf. En aquell cas, l'incident també va provocar importants retards, i va afectar encara més línies de Rodalies: l'R16, l'R15, l'R14 i l'R17.