Audiovisual Sport es queda amb un dèficit de 51 milions d'euros per seguir la seva lluita contra Mediapro

L'empresa, participada per Prisa (80%), ha patit aquesta davallada després d'una sentència que donava la raó a Mediapro en la ja coneguda 'guerra del futbol'

Jaume Roures, propietari de Mediapro, fa anys que manté una lluita judicial amb el Grupo Prisa | CatalunyaDiari.cat

Encara es manté viva la 'guerra del futbol', la baralla entre Mediapro i Prisa per aconseguir els drets per emetre els partits del futbol professional espanyol. En aquest cas, qui ha sortit perdent ha estat l'empresa Audiovisual Sport (AVS), ja que després de publicar els seus comptes anuals corresponents a l'any 2018, han mostrat el seu dèficit actual: 51 milions d'euros.

Audiovisual Sport es va crear fa més de 20 anys per a comprar els drets d'emissió dels partits de futbol a Espanya. El seu propietari actual, el Grupo Prisa, qui té un 80% de les seves participacions, ha portat a aquesta empresa a pagar 51 milions d'euros al grup Mediapro per danys i perjudicis. Aquest grup audiovisual, dirigit en aquell moment per Juan Luis Cebrián, ha mantingut durant molts anys una gran competitivitat contra el català Jaume Roures, propietari de Mediapro. 

Futbol
La 'guerra del futbol' es va iniciar l'any 2006, i és una batalla entre Prisa i Mediapro per aconseguir els drets audiovisuals per emetre els partits professionals a Espanya | CatalunyaDiari.cat

 

Prisa va incomplir algunes condicions que havien acordat amb Mediapro

Així ho va decidir l'Audiència Provincial de Madrid, després de donar la raó a Mediapro per un pacte que Prisa va incomplir. Ja fa més de 10 anys, AVS, Sogecable, TV3 i Mediapro van arribar a un acord per oferir els partits de les temporades 2006/2007 i posteriors. Després d'una sèrie de problemes judicials, Mediapro va acusar Prisa d'incompliment de les condicions d'un dels acords als quals havien arribat. És per això que ara AVS ha d'abonar aquesta quantitat de diners milionària.

De moment, AVS està obligat a pagar aquesta indemnització a Mediapro, tot i que no descarten presentar un recurs extraordinari, segons han avançat des de la mateixa empresa. A més, aquest no és l'únic front judicial obert que mantenen aquestes dues empreses dedicades al món de la comunicació. De fet, AVS manté una demanda contra Mediapro de 85 milions d'euros per danys i perjudicis per incompliment de contracte d'un contracte que van firmar l'any 2006.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari