Imatge d'arxiu d'un bebè

Un bebè mor en sortir disparat durant el part

Les autoritats estan investigant les causes de la mort

Un bebè acabat de néixer va morir la setmana passada en sortir disparat durant el part. Els fets van tenir lloc a la localitat de Gualeguaychú (Argentina), lloc fins on s'havien desplaçat els progenitors per sentir-se més segurs durant el part, ja que ells són d'Urdinarrain, un petit poble a 50 quilòmetres de l'hospital.

El pare afectat ha explicat al mitjà argentí 'El Día' els fets: «La meva dona estava fent força per treure al nen, tal com deien els responsables. De sobte el bebè va sortir disparat, es va trencar el cordó umbilical i ningú va ser capaç de reaccionar  a temps» lamenta. Els fets van tenir lloc el passat 12 de novembre, i segons explica el pare del menor «li demanaven que empenyés, que fes més força perquè el bebè sortís i va sortir de cop,  no el va agafar i va caure a terra».

El centre no comptava amb les mesures necessàries

Després de caure, els metges haurien intentat socórrer l'infant, però l'hospital no comptava amb els mitjans suficients. Per aquest motiu el nounat va ser traslladat d'urgència a un altre centre juntament amb el seu pare. Malauradament, en arribar al nou centre els metges no van poder fer res per salvar la vida del menor i van certificar-ne la defunció mentre la seva mare encara es trobava ingressada recuperant-se del part.

Ara, les autoritats del país estan investigant les causes de la mort del nounat per determinar si hi va haver responsabilitats professionals per part dels metges que estaven assistint el part, i comprovar, d'aquesta manera, si hi va haver negligència mèdica.

També et pot interessar...