Càrregues dels Mossos per protegir l'enderroc de Ca La Trava al barri de Gràcia

Els okupes volien evitar l'enderroc i unes vint persones s'hi han concentrat davant | La policia ha dispersat als joves i des del col·lectiu okupa han assegurat que han ferit diversos activistes

L'enderroc de Ca La Trava de Barcelona cada dia està més a prop. Avui els obrers sí que han començat amb les tasques per muntar la bastida que ha de servir per tirar a terra aquest bloc que fins fa pocs mesos estava ocupat pel col·lectiu okupa de Barcelona i que ara es convertirà en pisos de luxe. Si ahir els concentrats van poder evitar que els obrers seguissin amb l'estructura metàl·lica, avui els treballadors han arribat al punt on hi ha Ca La Trava amb dos vigilants de seguretat i també han hagut de ser protegits pels Mossos d'Esquadra.

Empentes i enfrontaments amb la policia

En un primer moment els okupes s'han col·locat en una vorera propera a Ca La Trava i des d'allà han fet crits en contra els especuladors. Al voltant de les 12 del migdia els concentrats han ocupat, de manera sorpresa, la via pública i els Mossos d'Esquadra, amb agents de seguretat ciutadana, han pogut retirar-los. S'han viscut moments de tensió i els agents han donat cops de defensa contra els manifestants per fer-los sortir del carrer.

La tensió ha seguit per Travessera de Gràcia amb empentes entre els Mossos i els okupes fins que els agents han pogut retenir en una cantonada els manifestants. La policia catalana ha desplegat també agents de l'ARRO dels Mossos, una unitat antiavalots, tot i que els incidents no han anat a més. Els Mossos d'Esquadra han identificat a la vintena d'okupes i els han deixat marxat, avisant-los que serien denunciats per desordres, atemptat contra agents de l'autoritat i desobediència. Des de Ca La Trava s'ha informat que diversos dels seus activistes han resultat ferits per les càrregues dels Mossos que, amb defenses extensibles, han colpejat als concentrats per fer-los sortir de mig del carrer.

Ca La Trava comença a anar a terra

Al voltant de la una del migdia els okupes s'han retirat, els obrers han seguit amb la construcció de la bastida per iniciar l'enderroc i els Mossos d'Esquadra s'han retirat de Travessera de Gràcia, al cor del barri. Des del moviment okupa s'ha explicat que seguiran les protestes per evitar l'enderroc. Ca La Trava havia aconseguit aturar l'enderroc del bloc en tres ocasions però avui l'enfrontament amb la policia els ha fet recular.


Comentaris

envia el comentari