App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

❗ Detecten un cas positiu de coronavirus en un casal d'estiu de Girona

ÚLTIMA HORA

🚨 Sánchez es planteja tornar a decretar l'estat d'alarma

Col·loquen cartells als pipicans de Terrassa assegurant que estan enverinats

S'han tancat totes les instal·lacions preventivament per comprovar si hi ha rastre de l'estricnina, el verí utilitzat
Furgó de la Policia Nacional a Badalona
Els pipicans de la ciutat han estat precintats per poder comprovar si hi ha estricnia en ells | Twitter (@ALBIOL_XG)

 

Diverses persones que utilitzen diàriament els pipicans del municipi de Terrassa, al Vallès Occidental, han denunciat l'aparició d'uns cartells a aquestes zones transitades per gossos i els seus amos. Els usuaris es queixen de la inseguretat que ha generat el cartell que algú ha penjat, amb molt mala intenció, on avisa que ha ruixat diverses parts del pipicà amb sulfat d'estricnina.

En el text de la carta anònima es «recomana» als propietaris dels gossos que «no passin per dins del recinte» i assegura, amenaçadorament, que aquells que no coneguin que l'estricnina «ho descobriran de seguida» perquè «és qüestió d'uns 15 minuts». L'amenaça acaba amb un «sort» i tot assegurant que es repetirà l'acció diverses vegades durant el que queda d'any.

Tots els pipicans de la ciutat tancats 

El cartell es va trobar al pipicà de Bon Aire, un dels nous espais de lliure circulació de gossos del municipi, segons recull 'ElCaso', el diumenge es va precintar l'espai i dilluns es va prendre la decisió de tancar tots els pipicans de Terrassa preventivament. Ara queda esperar que el servei de Medi Ambient registri, analitzi i netegi tots els espais per evitar que algun animal caigui malalt.

Des de l'Ajuntament asseguren que a hores d'ara no s'hi ha trobat res però han declarat que es tracta d'un producte «complicat de detectar». D'altra banda, es manté contacte amb el Col·legi de Veterinaris per conèixer més sobre aquesta substància i per saber si s'ha donat algun cas d'enverinament. La policia municipal està a càrrec de la investigació per tal de localitzar a l'autor dels fets.

El verí utilitzat, l'estricnina, és una pols blanca, inodor i amarga que pot causar una gran estimulació del sistema nerviós central, convulsions, dificultat per a respirar i, en alguns casos, fins i tot una fallada respiratòria i la mort cerebral de l'animal. Amb dosis superiors pot provocar asfíxia. Segons han denunciat a les xarxes, aquest no és el primer cop que passa, ja que asseguren que hi ha hagut gossos que han caigut malalts després de passejar per un d'aquests pipicans de Terrassa.

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari