Cristina Ortiz, catalana assassinada al Regne Unit el 2019

Cristina, la jove catalana que va perdre la vida just després d'una cita de Tinder

La noia de Cornellà va ser víctima d'un brutal assassinat masclista en mans de la seva exparella

El setembre de 2019 Catalunya va quedar commocionada pel tràgic assassinat de la jove de Cornellà, Cristina Ortiz Lozano, a Southampton (Regne Unit).

La jove de 28 anys va ser víctima d'un brutal atac masclista presumptament comès per la seva llavors exparella, Abrasis Ourzat, un home de 29 anys de nacionalitat marroquina amb el qual havia tingut una relació durant més d'una dècada.

Aquesta setmana ha arrencat a Southampton el judici contra l'exparella de la Cristina, considerat l'únic sospitós del crim i acusat d'acabar amb la vida de la jove després de veure com ella tornava de tenir una cita de Tinder.

Comença el judici al Regne Unit per l'assassinat de Cristina

Abrasis Ourzat s'enfronta aquesta setmana a un judici que manté en suspens tota la premsa britànica i espanyola. L'home, de 29 anys, ha estat acusat de cometre un brutal assassinat masclista després d'assestar 28 punyalades mortals a la seva exparella, Cristina.

Els dos eren parella des de joves, molt coneguts al barri de Cornellà on residien. Es van conèixer sent molt petits a l'escola i ja d'adolescents van iniciar una relació.

Ja fa tres anys, la parella va decidir traslladar-se al Regne Unit per llaurar-se un futur millor després de més de 12 anys de relació. Es van establir a Southampton i van començar a treballar: ella, per a una empresa de creuers, i ell com a manipulador d'equipatges als molls de la ciutat.

No obstant això, la relació es va trencar després de dos anys convivint junts al Regne Unit. Segons sembla, Abrasis Ourzat hauria tingut problemes amb la justícia i també amb l'alcohol, unes actituds que la jove no estava disposada a tolerar.

L'exparella de Cristina, Abrasis Ourzat, únic sospitós de l'assassinat

Després de ser detingut per conduir sota els efectes de l'alcohol durant l'estiu de 2019, Cristina Ortiz va prendre la determinació de posar fi a la seva relació amb Abrasis Ourzat.

No obstant això, ja en aquell moment l'acusat va fer gala de la seva brutalitat i va causar desperfectes a la casa que compartien. Tal escàndol va muntar, arrencant els llums i els radiadors de les parets, que va acabar sent detingut per danys criminals.

Tot i que li van imposar una ordre d'allunyament, Abrasis Ourzat no va deixar d'assetjar i amenaçar la seva ja exparella, a la qual insultava a través de correus electrònics i perseguia pel carrer.

Tot just un mes després de la ruptura, a finals de setembre de 2019, la jove catalana va morir apunyalada després d'haver tingut una cita amb un altre noi a través de Tinder.

Segons recull 'The Sun', la fiscal Kerry Maylin va indicar al Tribunal de Winchester que l'acusat era «un exnòvio gelós que, en un atac de ràbia, la va atacar frenèticament, simplement perquè havia sortit amb un home, i no amb el senyor Ourzat, la nit de la matança».

Assassinada després de tornar d'una cita de Tinder

La nit que va ser assassinada havia estat la primera vegada que Cristina quedava amb un noi. La jove estava intentant reprendre la seva vida després de 12 anys de relació amb un home masclista i violent. 

Segons les investigacions policials, Abrasis Ourzat es va colar al 'pub' on Ortiz Lozano estava tenint la seva cita. L'home els hauria estat vigilant d'amagat, fins que la noia de Cornellà es va adonar de la seva presència i va decidir advertir el noi de Tinder i abandonar el local.

Abrasis Ourzat els va seguir fins a casa i va entrar a l'habitatge. La cita es va quedar fora de la casa, però quan va sentir els crits de Cristina va entrar i va trobar la jove estirada a terra amb diverses punyalades.

El presumpte assassí de la jove va ser enxampat amb el ganivet a la mà i detingut immediatament per la policia britànica, però segueix insistint en la seva innocència. Segons recull el diari 'The Sun', l'home assegura que no va seguir la seva exparella i que va ser ella qui el va convidar a entrar. També assenyala que va ser ella qui el va agredir primer.

No obstant això, les proves no avalen la seva versió i tot fa indicar que Abrasis Ourzat serà condemnat pel brutal assassinat masclista que posava fi a la vida de la catalana Cristina Ortiz Lozano.