Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Denuncien una estafa que suplanta la identitat de CaixaBank

Una veïna de Cardedeu assegura que li han saquejat el compte després d'una suposada falsa trucada del banc

Els estafadors estarien suplantant la identitat de CaixaBank per robar tots els diners del compte als clients   | Cedida

 

Nova alerta d'estafa, aquesta vegada a nom de CaixaBank. Una veïna de Cardedeu, al Vallès Oriental, ha denunciat a Facebook haver estat víctima d'un frau i acabar amb el compte saquejat. Segons explica, el migdia del passat 24 d'agost va rebre la trucada d'un telèfon fix, suposadament a nom del banc, advertint-la que hi havia una despesa feta aquell mateix matí que superava el límit  de la seva targeta. 

Volien verificar si la despesa era correcta i  li indicaven, a més, altres moviments bancaris recents que havia realitzat, fet que evitaria que la dona sospités que es pogués tractar d'una trucada falsa. La persona a l'altra banda del telèfon li demanava respondre un missatge que li arribaria al mòbil, per així poder retornar-li els diners  de la suposada despesa errònia. La víctima de l'estafa acceptava el missatge, amb logotip de CaixaBank, enduent-se el gran ensurt poc després: li havien buidat el compte.

Duplicats de targetes i càrrecs des de Nova York

CaixaBank, de moment, ha indicat a la dona que anul·lés totes les seves targetes. Ella, per la seva banda, ha posat la denúncia corresponent als Mossos, a l'espera que tot quedi en un ensurt i pugui recuperar els seus estalvis. Però la publicació ha generat por entre la resta d'usuaris de Facebook, on la víctima ha volgut advertir tothom del risc de la trucada. Un d'ells, de fet, assegura haver viscut la mateixa situació fa quinze dies  i estar a l'espera de resoldre-ho.

Altres usuaris parlen també de duplicats de les seves targetes amb els quals els han anat robant diners i algun, fins i tot, recorda haver rebut un missatge alertant-lo d'un càrrec al seu compte des de Nova York. La majoria, immediatament després d'adonar-se'n o inclús abans de fer res, alerten directament els Mossos o el mateix banc.

És la pràctica que recomana la policia davant de qualsevol trucada o missatge sospitós, donada l'actual onada d'estafes amb mètode 'phishing'. Hackers de nivell suplanten la identitat de bancs o de grans companyies, com Endesa o PayPal, per robar les dades bancàries i ingressos dels seus clients. Tot i que, segons apunta un altre usuari,  CaixaBank compta amb una assegurança per les víctimes de frau, la precaució és bàsica i cal evitar qualsevol moviment en fals davant del dubte

També et pot interessar...