Imatge d'un home detingut assegut en un cotxe dels Mossos d'Esquadra

Detenen un home per exhibir-se davant de menors a Barcelona

Els altres adults que hi havia han retingut l'exhibicionista fins que els Mossos han arribat

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home per exhibicionisme a Barcelona. L’avís el van donar els adults que es trobaven a la zona dels fets. Així ho ha explicat la policia catalana aquest dijous.

En concret, l’home ha estat arrestat a la plaça de Nou Barris de Barcelona. Els crits de les nenes que hi havia a prop van alertar els altres adults de la zona. Així doncs, els veïns i familiars de les nenes van trucar al 112 per avisar de l’incident.

A més, van aconseguir retenir l’exhibicionista fins que van arribar els agents de la policia catalana. De fet, els Mossos recorden que si no hi ha agents a prop la manera «més ràpida d’activar-los» és contactar amb el 112.

Una dona era detinguda per agredir el seu net de 2 anys a la ciutat comtal

Aquest dimarts es va produir un altre incident a Barcelona on un menor també va ser la víctima. Els Mossos d'Esquadra van arrestar una dona que escridassava i pegava el seu net de 2 anys. Els fets van passar en una terrassa del carrer Muntaner de la capital catalana.

Com en el cas de l'exhibicionista, la importància d'avisar al 112 va ser clau. De fet, la trucada al número d'emergències va permetre activar ràpidament als agents de la policia catalana.

Quan els Mossos van arribar, van trobar-se a la dona de 43 anys que encara agredia al seu net menor d'edat. A més, la dona també va intentar agredir als policies. Per tant, la van detenir per maltractament a menors i atemptar contra els agents de l'autoritat.

Encara que el menor no mostrava lesions greus, se'l va desplaçar fins a un centre sanitari. Després, va ser traslladat a dependències policials per localitzar els seus tutors legals.

El telèfon d'emergències: «Truca quan pateixis o siguis testimoni d'una situació d'emergència»

Moltes vegades els avisos que reben al 112 permeten als Mossos i altres cossos com els Bombers actuar. Així i tot, en algunes ocasions no sabem si és millor alertar o no fer-ho.

Alguns dels exemples quan s'ha de trucar al 112 són quan es «pateix» o s'és testimoni d'una «situació d'emergència que requereix l'assistència immediata de la policia, sistema d'emergències mèdiques o bombers».

Segons la pàgina web del 112 «sempre és millor trucar» que no fer-ho. Tanmateix, recorden: «El 112 no és un joc, és un telèfon d'emergències».

«No hi has de trucar mai per demanar informació, ni per fer bromes o falsos avisos. Per demanar informació general (trànsit, previsió meteorològica, etc.) has de trucar al 012», afegeix el servei d'emergències a l'explicació.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.