Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Detingut a Martorell per extorsionar una dona que va conèixer a través de xarxes socials

Detingut un menor d'edat que havia agredit sexualment sis dones a Barcelona

Els Mossos l'han arrestat després d'investigar les agressions sexuals a Horta | L'ADN del menor va permetre relacionar-lo amb les agressions del Poble-sec del mes de novembre

Els Mossos han detingut un menor d’edat, de 17 anys, com l’autor de les sis agressions sexuals.
Els Mossos han detingut un menor d’edat, de 17 anys, com l’autor de les sis agressions sexuals. | CatalunyaDiari

 

Els Mossos d'Esquadrahan resolt sis agressions sexuals a Poble-sec i Horta, a Barcelona, després de poder detenir un menor d'edat, de 17 anys, com a autor dels fets. Entre finals d'octubre i principi de desembre quan es van produir sis agressions sexuals a la via pública en diversos llocs de Barcelona, tres de les quals a Horta i tres al districte de Sants.

Grans dosis de violència i amenaces reiterades contra les dones agredides per part del menor

L'agressor, que actuava en qualsevol franja horària, de dia i de nit, abordava al carrer les seves víctimes, dones d'edat mitjana i avançada, i les agredia sexualment. Sempre protegia el seu rostre amb l'objectiu d'evitar que el poguessin identificar i, en dos dels casos, també ho va aprofitar per dur a terme un robatori. Els assalts anaven sempre acompanyats de grans dosis de violència i amenaces reiterades, segons han detallat els Mossos d'Esquadra, que no han donat més informació del cas però aquest mitjà ha pogut saber que es tracta d'un noi de nacionalitat marroquina.

Entre el primer i el segon atac, a la zona dels jardins del Passeig de Montjuic, va transcórrer un mes, però després, en no ser detingut,  a partir de la segona agressió sexual les quatre restants van tenir lloc amb pocs dies de diferència.

L'ADN confirma que el menor també havia agredit dones al Poble-sec

El passat 7 de desembre els investigadors del Grup d'Agressions Sexuals de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la regió policial de Barcelona van arrestar un menor de 17 anys al barri d'Horta, en relació amb les tres agressions sexuals que s'havien produït en aquest barri en només deu dies.  Un cop ja s'havia identificat l'autor dels fets d'Horta els agents van treballar amb la hipòtesi que es tractés de la mateixa persona que en el cas de les tres agressions sexuals de Sants.

Les indagacions policials van donar resultat i se'l va poder ubicar en zones properes del barri de Poble Sec alguns dels dies en els quals s'havien produït les violacions. El resultat de les proves d'ADN al laboratori biològic dels Mossos han acreditat que es tracta del mateix autor que havia estat detingut pels fets d'Horta.  El menor va passar a disposició de la Fiscalia de Menors i el jutjat de menors va decretar l'internament en un centre tancat.

No es descarten noves denúncies per agressions sexuals

Van ser diverses les dones que van denunciar agressions sexuals durant aquests dies al Poble-sec. Diversos grups feministes van posar el crit al cel i van fer accions de protesta per la indefensió que sentien en poder ser atacades pel carrer. Tot i que Grup d'Agressions Sexuals de la DIC dels Mossos ha pogut acreditar aquestes tres agressions sexuals però no descarten que n'hagi pogut fer més.