Morad, el raper català d'origen marroquí la dona del qual ha patit l'agressió

Detingut el raper Morad per agredir agents de la BRIMO

El raper i un grup de joves es van enfrontar i van agredir agents de la BRIMO que acompanyaven un dispositiu policial per desallotjar en el marc del tc de queda una zona conflictiva a l'Hospitalet de Llobregat

Aquells que coneixen el raper Morad, un jove de vint-i-dos anys de nacionalitat marroquina i veí de l'Hospitalet de Llobregat, saben que no és un amant dels cossos de seguretat. Aquest dijous, s'ha sabut públicament es va enfrontar i va agredir agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, que acompanyaven un dispositiu policial nocturn per desallotjar un espai públic a l'Hospitalet de Llobregat.

Els fets van ocórrer el passat dissabte 17 de juliol, segons ha pogut saber 'El Caso', a la zona dels blocs Florida, a l'Hospitalet de Llobregat. El raper i un grup de persones estava creant enrenou a les zones peatonals dels blocs més enllà de l'hora límit del toc de queda, a la una de la matinada. Un conjunt de patrulles dels Mossos d'Esquadra es va desplaçar a la zona, alertat pels veïns.

Els joves van atacar els agents amb una arma de descàrrega elèctrica

Donat el fet que la zona sol ser molt hostil contra la policia, els efectius es van presentar amb equips d'ordre públic, els coneguts com a Brigada Mobil (BRIMO). La informació de l'atestat publicada pel diari de successos explica que els joves, entre ells Morad, es van enfrontar amb violència contra els agents de la Brigada Mòbil. Fins i tot, els joves van fer una descàrrega d'una defensa elèctrica contra els policies, encara que cap dels agents la va acabar rebent.

La policia va acabar detenint dos dels joves violents, entre ells el jove raper, que ja compta amb diversos antecedents. Així, Morad va ser detingut acusat d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i va haver de passat la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Hospitalet. L'endemà, Morad i l'altre detingut van ser entregats al jutge de guàrdia, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.

'El Caso': Els blocs Florida, «l'epicentre de la inseguretat» a l'Hospitalet

L'endemà dels enfrontaments entre policia i veïns, un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet va ser atacat amb ous a la mateixa zona. Segons la policia, es tracta d'una represàlia. De fet, segons 'El Caso', la zona dels blocs Florida és «l'epicentre de la inseguretat» a l'Hospitalet de Llobregat, un lloc on els comandaments dels Mossos no autoritzen que hi entrin patrulles soles o sense reforç d'ordre públic.

De fet, així com a Barcelona existeix la unitat UREP i a Badalna l'Omega, la reestructuració de la Prefectura de policia de l'Hospitalet de Llobregat facilitarà la reactivació de les unitats Yanki. Es tracta d'uns equips d'intervenció i ordre públic, que juntament amb el pla de xoc, s'espera que recuperin el control dels pisos Florida.

L'exdona de Morad el va intentar agredir; es troba en crida i cerca

El passat diumenge 27 de juny, tal com va informar aquest diari, l'exparella de Morad va acudir al seu pis inesperadament i hi va irrompre amb violència i sense permís. L’agressora va llançar-se sobre la dona i la va atacar amb una arma blanca, però l’home va aconseguir aturar-la després que fés diversos talls a la víctima. Aquesta va necessitar assistència mèdica i va ser ingressada a l’hospital.

Mentrestant, Cristina, l'exparella segueix desapareguda un mes després de l'agressió. Morad no s'ha pronunciat sobre els fets que va viure aquell 27 de juny, ni tampoc sobre la detenció i la nit que va passar a la comissaria.