Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Dos dels detinguts de Sabadell ingressen al CIE pendents de ser expulsats de l'Estat

Han quedat en llibertat però han estat entregats a la Policia Nacional per la seva situació irregular per la Llei d'Estrangeria | Al CIE hauran d'esperar l'expedient d'expulsió i l'avenç de la investigació del cas per l'agressió sexual triple
Un dels detinguts pels Mossos per la violació triple de Sabadell sortint dels jutjats.
Un dels detinguts pels Mossos per la violació triple de Sabadell sortint dels jutjats. | CatalunyaDiari

 

Dos dels detinguts per la seva presumpta relació amb l'agressió sexual triple d'aquest passat cap de setmana a Sabadell, i que havien quedat en llibertat per aquest cas, han estat entregats a la Policia Nacional i han estat traslladats fins al Centre d'Internaments d'Immigrants (CIE) de Zona Franca.

El jutge que està instruint les investigacions dels Mossos d'Esquadra per aclarir aquesta violació grupal al barri de Can Feu de Sabadell ha ordenat deixar en llibertat sis dels set detinguts per la policia. El magistrat no té prou arguments per identificar-los com les persones que van agredir sexualment la víctima o que van participar, de manera activa o passiva, en la violació múltiple. Sí que ha enviat a presó un dels detinguts, un home de nacionalitat marroquina, que tant la víctima com dos testimonis l'han reconegut com una persona que era allà i que va participar en l'agressió sexual.

Sis dels set primers detinguts, en llibertat

El jutge, que sap que entre els detinguts hi ha els agressors materials, no ha trobat encara prou arguments per poder acreditar la participació d'ells en la violació múltiple. Espera que amb les proves d'ADN que s'han sol·licitat i també els testimonis que es puguin aconseguir durant els propers dies es pugui arribar a acreditar la seva participació en l'agressió sexual triple. Falten per identificar dos dels autors materials i també falta encara per declarar un dels detinguts, el vuitè, que ahir, dimecres 6 de febrer, es va entregar a la policia.

Dos dels detinguts, pendents d'expulsió de l'Estat

Dos d'aquests detinguts, però, tot i quedar en llibertat per aquest cas, han hagut d'ingressar al CIE de la Zona Franca. Segons han explicat fonts judicials, sobre dos d'ells recau una ordre anterior d'ingrés al CIE per tal d'iniciar els tràmits d'expulsió de l'Estat. Els dos homes han estat entregats a la Policia Nacional, que té les competències en la Llei d'Estrangeria, per tal de ser traslladats en aquest centre de règim tancat on ingressen els immigrants sense permís de residència a l'Estat espanyol durant els tràmits judicials abans de l'expulsió.

De totes maneres, caldrà veure quina evolució pren el cas i si els dos homes que han entrat al CIE segueixen imputats, però ara per ara no podrien ser expulsats de l'Estat per la prohibició del jutge que instrueix el cas d'abandonar el territori espanyol.

Si finalment l'expedient d'expulsió culmina,  la Policia Nacional haurà de comunicar-ho al jutjat on els immigrants tinguin processos judicials oberts per si el magistrat els arxiva per poder-los expulsar o pel contrari atura el procés d'expulsió per poder-los tenir a l'Estat espanyol per seguir amb la investigació i que puguin retre comptes pels presumptes delictes.