Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

L'últim dia que es va veure Tomás amb les seves filles: «Papi, papi»

A poc a poc es va sabent com van ser les últimes hores abans de la seva desaparició

Ara mateix s'ha convertit en la màxima prioritat per a bona part del cos de la Guàrdia Civil de l'illa de Tenerife, però també d'agents de la Unitat Central d'Operacions (UCO) que han viatjat des de Madrid. Tots els seus esforços se centren a trobar la pista que els pugui portar a localitzar les petites, Anna i Olivia, les germanes d'1 i 6 anys que van desaparèixer dimarts passat al costat del seu pare, Tomás Gimeno. Avui, dilluns 3 de maig, els esforços de la investigació s'han tornat a centrar a la casa de l'home de 37 anys, on s'ha portat un exhaustiu registre durant més de tres hores.

Mentre també s'ha confirmat una nova pista que podria apuntalar la teoria que ja ha abandonat el país, ja que s'estudia si hi hauria extret diners en efectiu després d'haver fet, just abans de desaparèixer, un traspàs entre comptes de 55.000 euros. Però un dels punts de la investigació en el qual se centra ara mateix els agents, és saber com van ser les últimes hores de Tomás i les seves filles abans de desaparèixer.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

I és que ja s'ha comentat com va ser captat la nit abans per les càmeres de seguretat del Port Esportiu Marina Tenerife, on eren les 21.30 quan va arribar al seu cotxe, el va aparcar davant del seu pantalà i va treure d'ell unes bosses. I passada la mitjanit, sobre les dotze i mitja, va pujar a una petita embarcació i va salpar. Tant les imatges com el mateix vigilant de seguretat descarten que amb ell estiguessin les nenes.

A més d'aquests detalls, nous testimonis confirmen que hores abans de la desaparició no semblava que tingués cap intenció de desaparèixer, perquè alguns veïns expliquen, segons recull 'Informativos Telecinco', com haurien vist a Tomás i a les petites Olivia i Anna jugant tranquil·lament al jardí de casa seva, la tarda abans de la desaparició. Res feia semblar que aquella tarda a l'habitatge de Candelaria, a l'illa de Tenerife, unes hores després s'esfumarien sense deixar ni rastre. «Els sentim jugar amb la bici. Elles deien: Papi, papi!», assegurava una de les veïnes al medi citat.

Un veí aparentment normal, un bon pare o un home violent, segons amb qui es parli

Aquesta imatge de pare atent amb les seves filles podria sorprendre veient que la policia no descarta que hi hagi posat fi a la vida d'Anna i Olivia. Una de les veïnes reforçava aquesta imatge d'un veí d'allò més corrent que «cada tarda deia adeu» o «fins i tot una vegada em va oferir un glaçó amb llimones», però la realitat és que segons amb qui es parli es dona una visió totalment diferent de Tomás Gimeno.

Aquest aficionat a l'esport i als karts és propietari amb la seva família de diverses empreses de plantes i de flors, on alguns amics seus el definien com un home «enèrgic, impulsiu i molt treballador». A més, no dubtaven a qualificar-lo com un «gran pare».

Aquestes paraules contrasten amb el qual han dit d'ell altres veïns del seu barri que ho veuen amb un caràcter «elèctric i passional». Aquests no dubtaven a dir d'ell que és «un tipus esquerp, problemàtic i amb problemes per relacionar-se». En part, això com ho veuen fonts de la investigació que, segons apunta 'La Vanguardia', destaquen els molts problemes familiars que ha tingut i com la seva separació no va fer altra cosa que agreujar-los.

Tomás Gimeno hauria mantingut diversos conflictes amb els seus familiars després d'haver perpetrat diversos robatoris a la seva mateixa família. I és que tindria problemes amb les drogues, a més de ser definit com una persona violenta que també s'ha vist embolicat en algunes baralles o intents d'estafa.