Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

La transferència de Tomás, el pare de les nenes desaparegudes, aclareix el cas

Aquest nou indici pot ajudar a resoldre la desaparició de les seves filles

Tot i que la Guàrdia Civil segueix treballant sense descans, encara no hi ha un indici definitiu que faci descartar qualsevol hipòtesi en el cas de la desaparició de Tomás Gimeno i les seves filles, Anna i Olivia, d'1 i 6 anys. Si bé és cert que en les últimes hores s'han anat produint alguns avenços que podrien apuntar que ell sí que estaria viu, es desconeix de moment què hauria passat amb les petites.

Ara una possible pista sobre el fet que el seu telèfon hagi estat actiu en les últimes hores s'uneix a un altre indici, que podria demostrar definitivament que en cap moment la seva intenció va ser acabar amb la seva pròpia vida. En les últimes hores s'hauria confirmat que, hores abans que Tomás Gimeno no entregués les seves dues filles a Beatriz, la mare, i es perdés la pista de tots tres a l'illa de Tenerife, l'home hauria fet un important moviment de diners.

Concretament, s'hauria confirmat que Tomás hauria fet una transferència de 55.000 euros des d'un compte bancari a un altre, que en principi estaria al seu nom, just el dia abans de la seva desaparició, segons recollia aquest dilluns 'Diario de Avisos'.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquesta informació donaria veracitat a alguns dels rumors apareguts durant els últims dies, que ja afirmaven que hauria tret una gran quantitat de diners abans de desaparèixer. Es va arribar a parlar de fins a 70.000 euros, però aquesta quantitat no hauria estat confirmada.

El que sí que seria segur, segons explica el mitjà citat, és que la Guàrdia Civil ha certificat el moviment de 55.000 euros entre dos comptes, encara que en principi es desconeix si hauria retirat o no part d'aquests diners en efectiu. Fonts de la investigació haurien detallat que, durant aquest dilluns, l'entitat financera està intentant verificar si després de la transferència es va fer alguna extracció d'efectiu.

Agafa força la possibilitat que Tomás hagi abandonat el país

Després de detectar-se aquest moviment de diners, la gran pregunta que sorgeix és per quin motiu ho hauria fet si la seva intenció hagués estat suïcidar-se. És per això que aquesta nova pista no fa altra cosa que reforçar la teoria que Tomás Gimeno ja no es trobaria a les Illes Canàries, ni tan sols potser estaria en territori espanyol. Una de les possibilitats que s'estan estudiant és que deixés la seva embarcació i marxés en una altra, potser un veler, cap a una destinació desconeguda, no se sap si acompanyat.

I ens referim, malauradament, al fet de si hauria marxat sol o acompanyat, perquè els investigadors han tornat a treballar intensament a la casa que Tomás Gimeno tenia a la localitat de la Candelaria, a Tenerife. Ha estat un registre que ha agafat per sorpresa els mitjans, ja que en principi els primers dies no s'havia donat a entendre que l'habitatge pogués ajudar a resoldre el cas.

Aquest matí, però, s'ha pogut veure moviment de molts agents, principalment de l'UCO, que han estat treballant en el lloc a la recerca de pistes que puguin aclarir el cas. I veient que hi ha indicis per creure que Tomás podria haver fugit a l'estranger, ràpidament s'han disparat diverses informacions que apuntaven a la possibilitat que sigui en aquesta propietat on hagi pogut acabar amb la vida de les seves dues filles abans de fer desaparèixer els seus cossos.

Sobre aquesta hipòtesi, fins al moment no hi ha hagut cap posicionament oficial, un cop decretat el secret de la causa. Cal recordar que l'indici que fa pensar el pitjor als investigadors és la troballa de restes de sang a l'embarcació trobada a la deriva, tot i que encara no s'ha pogut determinar a qui pertany.