Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Mossos d'Esquadra controlant els carrers per a una més bona seguretat durant les compres de Nadal

Alerten sobre dues agressions homòfobes en un cap de setmana a Barcelona

La primera agressió va ser el dissabte a la matinada a Sants i la segona aquest diumenge al metro del Clot

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha denunciat, aquest cap de setmana, dues agressions homòfobes a Barcelona. Segons ha explicat el president de l'associació, Eugeni Rodríguez,  la primera agressió va ser la matinada de divendres a dissabte al barri de Sants, mentre que la segona ha estat aquest diumenge a un quart de nou del matí al metro del Clot. Tot i que no han pogut contactar amb la víctima del primer incident, que va ser insultada i agredida, i, per tant, no saben si s'ha presentat denúncia, en el segon cas el noi sí que ho ha comunicat als Mossos, concretament a la comissaria de Sant Martí. 

Agressió amb gas pebre

Un grup de tres joves estava tornant de festa aquest diumenge al matí quan dins el metro, a la parada del Clot, un noi i una noia els han interpel·lat i insultat, fins que el noi l'ha ruixat amb esprai de gas pebre per tota la cara i el cos

A les xarxes socials, la víctima ha explicat que estan buscant un grup de noies que van poder enregistrar en vídeo el moment de l'agressió. A més, al seu perfil, el noi també ha explicat: «Em crema la cara, els ulls, tot. M'han tirat el gas molt a prop i tinc cremat fins l'abdomen, ja que el producte s'ha estès».

Aquest diumenge, prop de les sis de la tarda,  la víctima ha presentat denúncia a comissaria. S'han obert diligències i s'està investigant el cas per un delicte de lesions lleus i no d'odi i discriminació. L'OCH s'ha posat en contacte amb ell per donar-li suport i també ha contactat amb l'Ajuntament de Barcelona per activar els mecanismes que calguin perquè el jove estigui «completament atès».

Un atac contra l'Espai LGTBI a Girona

A més, Rodríguez també ha denunciat que a banda d'aquestes dues agressions aquest dissabte també hi ha hagut un atac contra l'Espai LGBTI de Girona, que  ha aparegut amb el nom ratllat i amb diverses pintades.

El president de l'associació ha alertat del rebrot d'aquest tipus d'atacs i ha reclamat protocols efectius que es puguin activar sempre que es produeixi una agressió. A més, ha explicat que així es garantiria que tots els treballadors del metro estarien formats en la matèria i ha demanat, també, que s'ideïn campanyes en clau divulgativa per fer arribar el protocol a tothom i per denunciar les agressions LGBTIfòbiques.

D'altra banda, Rodríguez també ha reclamat al Govern que «prioritzi» l'abordatge de la violència contra aquest col·lectiu i prengui mesures «contundents» davant un problema, que ha assegurat, «és molt greu». El president de l'OCH ha demanat accions concretes per fer front a la situació, que creu que és recurrent i s'està «reforçant», ja que lamenta que molts joves LGBTI en tornar de festa són atacats per altres joves.

També et pot interessar...

Pol, el jove que ha mort en l’accident de Vallirana

La terrible declaració d'un nen de set anys víctima de 'bullying': «Em vull morir»