Una empresa de repartiment no entrega un paquet a un barri perifèric de Barcelona per la inseguretat

Ha passat al barri de La Verneda i La Pau, on s'està creant un fort moviment veïnal per combatre la conflictivitat

Manifestacio La Verneda
Una empresa de repartiment no entrega un paquet a un barri perifèric de Barcelona per la inseguretat | Twitter / @VernedaDenuncia

Fa uns mesos que sembla que a Barcelona hi hagi una gran onada de delictes que estan causant inseguretat als veïns de la ciutat. Com a resposta, al barri de La Verneda i La Pau s'ha creat un «tsunami veïnal» per lluitar contra la violència i la conflictivitat, tant al seu barri com a Barcelona sencera.

Aquesta sensació d'inseguretat no es localitza només en les zones turístiques com Les Rambles o Plaça Catalunya, on hi ha robatoris i furts a turistes, sinó que també s'ha estès a barris perifèrics. Els veïns de La Verneda i La Pau, un barri perifèric que limita amb Sant Adrià del Besòs surten cada nit, des del 25 de juliol, a fer soroll per denunciar la inseguretat i les ocupacions il·legals d'habitatges. 

Una veïna assegura que no li han entregat un paquet a domicili per la conflictivitat de la zona

De fet, l'empresa de repartiment MRW s'ha negat a entregar un paquet a domicili a una veïna del barri, com expliquen a  'El programa del verano'. L'Assumpció assegura que va rebre un missatge de la companyia que deia que el paquet no podria ser entregat a domicili «per considerar-se una adreça conflictiva». L'empresa li ha ofert que ella mateixa el passés a buscar per les oficines, que es troben a 800 metres de casa seva. Els repartidors d'MRW han patit un seguit de robatoris durant aquesta quinzena d'agost.

La veïna denuncia que s'ha quedat «al·lucinada» d'haver arribat a «l'extrem que ni els paquets s'entreguin a casa per la por». Altres persones, sobretot de la tercera edat, que també habiten a La Verneda i La Pau asseguren haver patit robatoris i furts, fins i tot, davant de casa seva.

Les mobilitzacions, que ja reuneixen fins a 200 persones, recorren la Rambla Prim, que travessa el barri des de l'interior fins a quasi al mar. Els barcelonins s'estan cansant de la situació conflictiva de la ciutat i volen defensar la tranquil·litat que fa uns anys podien tenir als barris.

Fonts policials exposen que la situació a Barcelona no és «alarmant»

Tanmateix, avui dimecres els Mossos d'Esquadra han comunicat que, malgrat que les dades «no són bones», la situació de Barcelona no és «ni alarmant ni excepcional». Encara que els robatoris amb violència han augmentat en un 30%, les detencions ho han fet en un 80%. 

De la mateixa manera, fonts policials asseguren que els delictes s'han de contextualitzar i que «estan dins de la normalitat» de les estadístiques. Tot i això, la sensació dels veïns de la ciutat comtal és que hi ha un ambient massa conflictiu i una sensació d'inseguretat que degrada els barris. I així es demostra a La Verneda i La Pau, on cada vespre més d'un centenar de persones surt al carrer a manifestar-se.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari