Imatge d'arxiu Mossos d'Esquadra amb detingut

L'estafa dels premis de la loteria que ha robat milers d'euros a àvies de Catalunya

Les convencien perquè els paguessin primer i cobrar després per ells dient que no podien perquè eren immigrants irregulars

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 51 anys i els seus dos fills, de 31 i 20 anys, acusats d'haver estafat més de 28.000 euros amb falsos premis de loteria. 

Se'ls acusa almenys de  6 delictes d'estafa amb el conegut mètode del 'tocomocho', a més de diversos furts, segons 'Nació Digital'. Els agents van obrir una investigació el passat mes de febrer, arran de la denúncia de diverses víctimes, dones d'edat avançada i origen sud-americà. 

Els demanaven un aval per cobrar el premi

Era un dels joves qui s'apropava a les àvies i les explicava que es trobava en situació irregular i que no podien cobrar el premi. Els prometien una contraprestació econòmica si anaven a l'administració, però demanant prèviament uns diners o joies en forma d'aval. 

Un cop convençudes, era la mare i l'altre fill qui acaben de dur a terme l'estafa.  Ell es feia passar per un treballador d'una administració de loteries i li confirmava per telèfon a la dona que el bitllet estava premiat. 

En els registres a l'habitatge que tenen a Montgat,  els Mossos van decomissar diversos bitllets de loteria, joies i 1.750 euros en efectiu. Tots tres ja van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs. 

També et pot interessar...