Alerta amb l'estafa que ja ha robat milers d'euros a desenes de comerços de Catalunya

Es fan passar per directors de franquícies i demanen als franquiciats que comprin càmeres de vigilància

Noia amb telèfon mòbil
Alerta sobre la nova estafa telefònica a franquícies d'arreu de Catalunya | CatalunyaDiari

La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra investiga una estafa telefònica amb la qual els autors haurien obtingut fins al moment uns 100.000 euros de comerços de tota Catalunya. Els objectius són franquícies comercials de roba, menjar i esports. 

Els estafadors es fan passar pels directors de les franquícies i informen els franquiciats que és obligatori que comprin un sistema de videovigilància i seguretat. Un cop els han convençut, els informen que els dispositius es troben a l'empresa de logística però que és necessari fer un pagament previ i en efectiu.

Els estafadors s'informaven abans d'actuar

La policia creu que els delinqüents fan les trucades des del continent americà. S'han detectat diverses línies mòbils mexicanes o ubicades als EUA repetides en les més de 40 denúncies. 

Els delinqüents truquen prèviament als negocis per informar-se sobre les persones responsables. Així aconsegueixen fer servir els seus noms amb naturalitat, donant més credibilitat a l'engany. 

Amb les víctimes captades per fer l'ingrés, els demanen el número personal per assegurar el pagament i trucar-los tantes vegades com sigui necessari. Posteriorment, els pressionen demanant més diners, assegurant que l'empresa pot ser sancionada o que l'import està incomplet. 

Les Oficines de Relacions amb la Comunitat dels Mossos s’han posat en contacte amb les principals franquícies afectades o d’altres que ho podrien ser. Han confirmat que també han actuat fora de Catalunya. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari