Imatge dels Bombers de la cantonada de l'edifici perjudicada

Una explosió en una casa a Sabadell deixa dos ferits

L'esclat ha provocat un petit incendi a l'immoble i ha fet que sortissin disparats molts maons al carrer, encara que l'estructura de l'edifici no ha quedat perjudicada d'entrada

Una explosió a una casa de Sabadell, al Vallès Occidental, ha deixat dues persones ferides aquesta passada nit de diumenge 22 d'agost. L'esclat, que encara no s'ha aclarit per què ha estat provocat, ha originat un petit incendi a l'habitatge, i ha llençat maons a l'exterior, tal com mostra la imatge publicada en una piulada pels Bombers

Han estat els Bombers de la Generalitat, precisament, que han activat un dispositiu per socórrer la parella i analitzar de manera preliminar els desperfectes. L'avís per l'explosió s'ha rebut pocs minuts després de les onze de la nit, i ha fet desplaçar al lloc dels fets set dotacions dels Bombers, que han revisat l'estructura i han comprovat que no ha patit danys.

Les companyies de subministraments investiguen les causes de l'explosió

Els Bombers no han informat de l'origen i les causes de l'explosió, que ja s'investiguen. De fet, les companyies de llum i gas analitzen l'incident, que tal com assegura el cos de Bombers, «no sembla» que hagi provocat perjudicis a l'edifici.

Fa tres estius, el juny de l'any 2018, es va produir una altra explosió a Sabadell. En una hora semblant, al barri de Can Puiggener, situat al nord-est de la ciutat, s'alertava d'una explosió a l'interior d'una casa deshabitada. Alguns testimonis van advertir que havien escoltat un esclat dins l'habitatge, que va obligar els Bombers a fer esforços per accedir a l'interior. Un cop a dins, l'escorcoll va permetre determinar que l'explosió havia estat provocada per un petard, fet que va permetre abaixar l'alerta.

La Policia Nacional busca des de fa deu dies uns fugitius a Catalunya

La Policia Nacional busca els responsables d'una megaplantació de marihuana instal·lada a una nau industrial de Palamós. Arran de les sospites dels agents d'investigació del cos policial, es va accedir a la nau el passat 10 d'agost per fer-hi un registre. La instal·lació es va desmantellar, s'hi van trobar 1.600 plantes de marihuana i la llum punxada, però no als responsables de la plantació.

Es va descobrir que els responsables haurien defraudat gairebé 20.000 euros en el subministrament de llum. Per això i pels delictes en què els responsables, no identificats, incorren per la plantació, la Policia Nacional els busca des del mateix dia 10 d'agost. La policia cerca detenir-los i fer-los passar a disposició del jutge de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que és qui porta la causa.