Imatge frontal d'un helicòpter del SEM volant

Un ferit crític a Catalunya arran d'un xoc entre un cotxe i un camió de porcs

L'accident s'ha produÏt a la carretera C-53, al seu pas per Vallfogona de Balaguer, a la Noguera | El ferit crític ha estat traslladat a la Vall d'Hebron

Un accident entre dos vehicles ha deixat un ferit crític a la comarca de la Noguera aquest dijous a la tarda. Ha estat, en concret, a Vallfogona de Balaguer, prop de les set de la tarda, a la carretera C-53. El conductor ferit s'ha vist involucrat en un xoc amb un camió que transportava porcs.

Un ferit crític, dues més de menys gravetat

Al vehicle accidentat, l'acompanyaven dues dones, que també han patit algunes ferides de menys gravetat. Totes tres persones han estat rescatades d'enmig de la ferralla pels Bombers de la Generalitat desplaçats al lloc dels fets. L'home ha hagut de ser traslladat en helicòpter a la Vall d'Hebron de Barcelona, mentre que a les dones se les ha dut a l'Arnau de Vilanova de Lleida.

Els fets han tingut lloc cap a les set de la tarda a la C-53, i en el punt de l'accident s'ha tallat un carril i s'ha donat pas alternatiu per l'altre mentre duraven les tasques de rescat. Els Bombers han enviat quatre dotacions al punt del succés, que després de treure els ferits han netejat la carretera. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat tres ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats

Un home va morir atrapat pel seu tractor al Pla d'Urgell

Fa uns dies, el passat dilluns 5 de juliol, al Pla d'Urgell, que limita amb Vallfogona de Balaguer, un home va morir en bolcar el toro mecànic que conduïa. Va ser a Vila-sana, a vint quilòmetres de la localitat noguerenca. El Servei Català de Trànsit va informar que segons la primera investigació, el vehicle, que circulava pel carrer de l'Església, va topar amb la vorera, es va desequilibrar i va caure. En aquest moment, hauria quedat atrapat el conductor.

Els fets van passar vora un quart d'una del matí i fins al lloc s'hi van desplaçar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del SEM

Més de 25 pobles de Catalunya es queden sense aigua potable per un vessament

Un abocament d'hidrocarbur al canal de Seròs, produït el diumenge, ha deixat durant la setmana més de vint-i-cinc pobles sense aigua de boca a l'entorn del pantà d'Utxesa i de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues. Segons l'ACA, tot apunta que l'abocament hauria tingut lloc al riu Els Canals, aigües amunt del parc de la Mitjana de Lleida, des d'on els hidrocarburs haurien arribat fins al canal de Seròs i al pantà d'Utxesa.

Els treballs per retirar el material acumulat s'han allargat entre dos i tres dies, de manera que encara queden passos per a recuperar la normalitat. Sembla, però, que l'Agència Catalana de l'Aigua ha decidit no investigar l'origen del vessament.