La fiscal eleva a agressió sexual l'acusació per la violació de 'La Manada' de Manresa

Demana pels acusats penes de presó d'entre 14 i 15 anys

Manada Manresa
Les penes oscil·len entre els 14 i 15 anys de presó   | Catalunya Diari

La fiscal ha decidit elevar a agressió sexual l'acusació contra els sis processats per violar una menor en grup a Manresa el 2016. Així, demana penes que oscil·len entre els 14 i 15 anys de presó. Durant el seu informe final, ha acusat als processats d'actuar com una «organització criminal» i aprofitar la seva superioritat numèrica per «intimidar» la víctima.

L'acusació particular demana entre 18 i 20 anys de presó

Assegura que sentències com «la de la Manada» han estat determinants per a prendre la decisió de modificar les conclusions inicials. Pel setè acusat, manté el delicte d'omissió de socors. Per la seva part, l'acusació particular ha mantingut l'acusació d'agressió sexual i demana entre 18 i 20 anys de presó.

Els sis autors de la violació múltiple es van aprofitar de la «complexió menuda» de la víctima i que estava sota «els efectes de les drogues» i per tant, tenia «ennuvolats l'enteniment, la voluntat i la capacitat de reacció», segons recull 'El Periódico'. La fiscal, Elena Contreras sosté que «no s'ha d'exigir a la víctima que sigui una heroïna» i ha afegit que «el focus ha d'estar sobre el grup dels acusats» que són els responsables de «menysprear la seva condició d'adolescent i dona».

Contreras afegeix que a la jove «la van forçar» i la van obligar a mantenir relacions sexuals «per torns». Per la seva part, l'acusació pública argumenta que la víctima «va sentir por abans i després». Així doncs, la fiscalia sosté que sis dels processats van penetrar vaginalment a una menor de 14 anys mentre que el setè mirava i es masturbava. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari