CDR

La Fiscalia a favor que 3 dels CDR empresonats puguin sortir en llibertat sota fiança

Xavier Buigas, Guillem Xavier Duch i Eduardo Garzón abandonarien la presó, si paguen 9.000 euros

Importants novetats judicials per quatre dels CDR empresonats acusats d'un delicte de terrorisme. La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha informat a favor que tres dels CDR  puguin sortir en llibertat sota fiança de 9.000 euros.  Es tracta de Xavier Buigas, Guillem Xavier Duch i Eduardo Garzón, segons informen fonts jurídiques, 

Les defenses van presentar recursos contra la decisió presa el 20 de novembre pel jutge instructor Manuel García Castellón de mantenir a quatre dels set CDR acusats de terrorisme en presó provisional i ara la fiscalia, a l'escrit en resposta a aquests recursos, modifica el criteri mantingut fins ara  de demanar presó sense fiança i proposa presó eludible amb fiança de 9.000 euros.

 

Anul·lada l'ordre de presó d'un altre CDR

També aquest dijous, la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha declarat la nul·litat de l'ordre de presó d'un altre dels CDR acusats de terrorisme, Germinal Tomàs, en considerar que es va vulnerar l'accés a elements essencials de les actuacions, tant per conèixer l'objecte de la imputació com per impugnar la presó provisional.

El jutge instructor de la causa, Manuel García Castellón, haurà de decidir ara si l'allibera o considera que la presó provisional ha de mantenir-se. El magistrat ha convocat una  vista aquest divendres a les 10 hores per revisar la mesura cautelar. 

El tribunal ha estimat parcialment el recurs i ha rebutjat deixar Tomàs directament en llibertat provisional  perquè «la indefensió generada porta causa d'haver impedit tota informació sobre les actuacions i retallat una eventual impugnació» però «no entra en el contingut de la resolució».

La Sala Penal també va abordar els recursos dels dos CDR que van declarar davant la Guàrdia Civil i del jutge instructor, Ferran Jolis i Jordi Ros, i en aquest cas va confirmar la presó preventiva perquè no va veure vulneració de drets.

També et pot interessar...