Els Fiscals de Vigilància Penitenciària veuen un tracte de favor cap als presos independentistes

Creuen que si la sentència és condemnatòria no haurien de complir condemna a Catalunya

Presos
Els presos podrien ser traslladats a presons d'altres parts del territori si són condemnats   | Catalunya Diari

Falten pocs dies perquè surti la sentència contra els presos de l'1-O, ja que segons les últimes informacions es pretén que sigui abans de les noves eleccions generals. Els presos independentistes es troben presó provisional a Catalunya, on, segons alguns Fiscals de Vigilància Penitenciaria, estan rebent tractes de favor. 

La Fiscalia creu que si finalment és una sentència condemnatòria, els presos no haurien de complir la condemna en presons catalanes. Segons assegurà el Ministeri Públic al mitjà 'ABC', el temps que els líders han estat sota presó provisional, s'ha vist clarament una manca d'«imparcialitat» de les autoritats carceleres a l'hora de gestionar l'estança a la presó. Maria José Segarra, el Fiscal General, ja va suggerir que els presos complissin condemna fora de la comunitat autònoma catalana en una memòria general que es va presentar fa dues setmanes a Madrid.

Asseguren que es produeixen situacions anòmales

Les queixes venen arran del fet que les competències dins les presons les té la Generalitat i no el govern espanyol, per aquest motiu creuen que no poden estar sota competències de persones com Quim Torra i els seus consellers qui han criticat, obertament, l'empresonament provisional dels polítics per «delictes gravíssims», segons paraules de la Fiscalia. A més a més, i sempre segons el mitjà esmentat, aquesta creu que no poden estar sota la responsabilitat de l'actual director general d'institucions penitenciàries, Amand Calderó, qui considera que són «presos polítics».

Els mateixos asseguren que s'han produït situacions anòmales com les contínues visites d'autoritats a les presons —que segons la normativa catalana poden ser il·limitades—, o com les moltes manifestacions que s'han fet —i se segueixen fent — davant dels centres de Lledoners, a Torroella, i al de Puig de les Bases, a Figueres. Assegurant que un escenari, que ells consideren de favoritisme, no serien les condicions «òptimes» per als presos en cas que la sentència els condemnés. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari