Josep Sors serà el coordinador general de l'EF Baix Ter durant la propera temporada

Fitxen un professor denunciat per abusos sexuals per coordinar un club de futbol escolar

La víctima va denunciar els fets 24 anys després

El 1995 una alumna de l'Escola Mas Clarà de la Bisbal d'Empordà va patir abusos sexuals per part de Josep Sors, el que llavors era el seu professor. Així ho denunciava 24 anys després Mireia Hugas quan el passat mes d'abril es va presentar davant del jutjat de guàrdia de Barcelona, segons recull el diari 'Ara'.

Ahir però Hugas va veure com el club esportiu de futbol Baix Ter de Torroella de Montgrí anunciava el passat 17 de juliol que havia fitxat Josep Sors com a coordinador de l'equip de futbol. A través de les xarxes socials l'ara pedagoga ha explicat que el club ha justificat el fitxatge tot indicant que «les acusacions són falses i que no hi ha cap denúncia». A més, ha fet públic que el professor parteix «amb la màxima confiança» del club.

A través de les xarxes socials Hugas ha manifestat que «hauria estat bé que responsables del club haguessin parlat amb mi abans de fer aquestes afirmacions» en relació que titllessin de falses les acusacions i neguessin l'existència d'una denúncia.

Abusos fora de l'escola

Els suposats abusos que va patir Hugas van tenir lloc fora de les instal·lacions de l'escola, concretament, en un centre d'activitats extraescolars. Allí la va descordar els pantalons i li va posar la mà a la zona vaginal. Ella es va quedar paralitzada durant els més de quinze minuts que va durar. Aquesta acció es va produir almenys una segona vegada. 

Un cop la Mireia va aconseguir denunciar els fets a l'escola, la denúncia va ser traslladada a l'Ajuntament i al departament d'Ensenyament. El cas però mai es va traslladar a la justíciai el departament d'Ensenyament va arxivar el cas per falta de proves. El professor va ser apartat de l'escola mentre la Mireia i va anar però una vegada va marxar a l'institut ell va poder tornar al centre,  on encara treballa.

Camp del Monells
L'equip de futbol de Monells va decidir apartar d'entrenador al professor de manera temporal | CatalunyaDiari.cat

 

L'equip de futbol de Monells aparta d'entrenador a Sors

Un cop feta la denúncia, l'equip de futbol de Monells, al Baix Empordà, va prendre la decisió d'apartar d'entrenador a Josep Sors de manera temporal i fins que s'aclareixen els fets. Després d'una reunió van decidir apartar-lo de les seves funcions com a coordinador del futbol federat i entrenador d'un dels equips alevins.

No obstant això, des de l'Associació Esportiva Morells van demanar respectar la presumpció d'innocència i van destacar que mai han tingut problemes  amb el certificat d'antecedents penals que s'exigeix per treballar amb menors. L'entitat esportiva es va mostrar sorpresa pels fets perquè asseguren que els professos  no ha tingut mai cap problema ni denúncia al llarg de la seva trajectòria a l'equip on feia quatre anys que hi treballava.

També et pot interessar...