La Generalitat retira els llaços grocs dels edificis públics

Torra i el Govern ha deixat en mans dels departaments la retirada dels símbols

Pancarta per la llibertat dels presos i exiliats polítics que la Junta Electoral va ordenar de retirar
Pancarta per la llibertat dels presos i exiliats polítics que la Junta Electoral va ordenar de retirar | ACN

Aquest divendres a les 15.00 hores expira el termini establert per la Junta Electoral Central (JEC) per retirar els llaços grocs de tots els edificis públics. Una ordre transmesa per Presidència, amb l'aval del president de la Generalitat, Quim Torra, a les conselleres que s'ha fet efectiva aquest migdia. Així doncs, la Generalitat ha començat a retirar la simbologia tot complint amb els requeriments de la JEC, segons avança 'Nació Digital'.

D'altra banda, la JEC ha instat als Mossos d'Esquadra a exercir una «vigilància permanent» dels edificis públics per evitar que es torni a exhibir en aquests símbols «partidistes» i per assegurar que es compleix amb el requeriment. A més, la delegació del govern espanyol a Catalunya també ha rebut ordres de comprovar que es compleix la resolució en el termini que s'ha establert. 

Una decisió en mans de les conselleries

Poques hores abans d'acabar el termini imposat per la JEC, les conselleries pràcticament no llueixen ja aquests símbols. I és que la primera retirada ordenada per la JEC ja va deixar molts espais als quals no van tornar els llaços. I amb la nova ordre, altres membres dels departaments i treballadors de les ADIC estan eliminant els que quedaven també.

Des del Govern, a més, han assegurat que Torra i el Consell Executiu «han traslladat l'ordre de la JEC a cada departament per tal que actuïn com considerin, tal com va passar a les eleccions de l'abril passat». Tot i això, consideren que és una decisió que deixen en les mans de les conselleries perquè «el president i el Govern no han donat cap instrucció de retirar res».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari