Un detingut per estafar més de mig milió d'euros a companyies d'assegurances

El presumpte estafador contractava pòlisses amb cobertura mèdica internacional per reclamar diners a través de factures falses
Un home amb dos ordinadors devant
Un home detingut per estafar més de mig milió d'euros a companyies d'assegurances | Cedida

Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut un home de 42 anys com a presumpte autor d'una estafa de més de mig milió d'euros i de delictes de blanqueig de capitals i falsificació documental. L'acusat hauria cobrat diversos serveis mèdics falsos per part de companyies d'assegurances a les quals contractava pòlisses de viatges. Considerat un lladre de coll blanc, l'home tenia una gran mobilitat geogràfica internacional i comptava amb moltes identitats diferents.

 

Una estafa que podria arribar a ser milionària

La Unitat d'Investigació de la comissaria de les Corts van detenir-lo el passat divendres a l'hotel on s'allotjava amb una identitat falsa a Barcelona. Els investigadors del cas calculen que es tracta d'una estafa de mig milió d'euros, encara que no descarten que el frau pugui ser milionari.

 

Les indagacions van iniciar-se quan, al mes d'agost, una empresa d'assegurances va denunciar a la policia que el detingut havia cobrat més de 60.000 euros per unes lesions i un ingrés en un centre hospitalari a Singapur. La reclamació era falsa, ja que l'home no havia estat ingressat ni havia viatjat a aquell país.

 

Va reclamar 60.000 € amb factures falsificades

El presumpte estafador havia contractat una pòlissa de cobertura mèdica de 100.000 € que va pagar amb targeta bancària i per telèfon. Quan se suposava que era a Singapur, va contactar amb l'asseguradora per demanar assistència mèdica i dirigir-se a un hospital. Dies després va enviar-los una factura de més de 60.000 € per unes suposades lesions al braç i a la cama que necessitaven una intervenció quirúrgica amb ingrés hospitalari.

Detingut
El detingut hauria reclamat 60.000€ a la companyia d'assegurances amb factures falsificades | Twitter (@policiaSitges)

La companyia va abonar-li l'import, però va començar a sospitar quan, setmanes més tard, l'home va reclamar més diners que no constaven a la factura. L'asseguradora va obrir una investigació interna que va concloure que els serveis mèdics no s'havien dut a terme i que l'acusat ja havia estat detingut i jutjat a Nova York i a Malta per estafes.

 

L'home disposava de fins a 22 identitats falses per evitar la justícia

Arran de la investigació policial, els agents han comprovat que l'acusat actuava per tot el món i que tenia fins a 22 identitats falses. A més, van detectar una gran quantitat de moviments i traspassos, amb un gran flux econòmic i molts pagaments en països diferents de la Unió Europea. També comptava amb més d'una desena de domiciliacions bancàries mensuals amb companyies d'assegurances estatals i internacionals. 

 

Els Mossos van detenir-lo quan s'allotjava en un luxós hotel a Barcelona, on era client prèmium per haver-se allotjat a la cadena hotelera més d'un centenar de vegades. Els investigadors van demanar autorització al jutge per fer un escorcoll judicial a l'habitació d'hotel, que es va fer el divendres 22 de novembre. A l'interior de l'habitació van trobar identitats falses i altres proves evidents sobre l'estafa.

 

A partir de les proves, els agents sospiten que hi podria haver nombroses companyies afectades, tant espanyoles com internacionals, amb el mateix modus operandi. El detingut, de nacionalitat xilena i amb antecedents per delictes d'estafa i falsificació documental, va ingressar a presó després de declarar davant el jutge.

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari