Imatge d'una furgoneta abandonada enmig d'una cala del Baix Empordà

Impacte pel que han trobat en una furgoneta abandonada a una cala a Catalunya

Els Mossos estan investigant els fets

Sorpresa dels Mossos d'Esquadra a Begur, al Baix Empordà, en localitzar una furgoneta aparcada al mig de la cala d'Aiguafreda. El que, al principi, semblava ser un accident va acabar sorprenent els Mossos.

I és que aquest diumenge, 17 de setembre, un grup de veïns que eren a la cala va alertar de la troballa la policia catalana. Segons va avançar el Caso, la furgoneta estava aparcada orientada cap al mar, en una zona habilitada perquè les llanxes poguessin entrar a l'aigua.

En rebre l'alerta, la policia es va desplaçar fins al lloc dels fets per comprovar l'avís i resoldre la troballa.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Carregada amb més de 2.000 kg de droga

En arribar, l'Àrea de Recerca Criminal dels Mossos van confirmar la troballa. Van trobar el vehicle desocupat, amb els llums oberts i mig submergit dins l'aigua, en una zona amb poca visibilitat, a causa de la calima.

Segons indica el mitjà esmentat anteriorment, el fort onatge que feia a primera hora del matí hauria anat colpejant el vehicle fins que va aconseguir girar-lo. Per això, una part va quedar sota l'aigua, amb els llums encesos i sense ningú a l'interior.

Imatge de la furgoneta abandonada al Baix Empordà enmig de la cala d'Aiguafreda
La furgoneta estava totalment aturada. | ACN

La sorpresa dels Mossos va arribar en veure que una porta de la part posterior havia quedat oberta. Això els va permetre fer una primera inspecció ocular del maleter. A l'interior hi van trobar desenes de paquets que, segons apunta l'ACN, estarien plenes de substàncies estupefaents.

Imatge de l'interior d'una furgoneta plena de paquets amb droga
S'estima que hi haguessin uns 2.300 kg de droga. | ACN

Segons va avançar elCaso, els agents haurien trobat 76 fardells d'haixix, un total de 2.300 quilos. Fins ara, l'última cosa que s'ha pogut conèixer és que agents dels Mossos estan investigant qui és el propietari del vehicle, què hi feia i d'on prové la droga.

Tot i que encara estan per determinar els motius, la primera hipòtesi indica que una llanxa hauria arribat a la costa amb la mercaderia i estaven carregant la furgoneta.