L'incendi d'un autobús ha provocat cues de deu quilòmetres.

S’incendia un autobús amb 51 passatgers en plena AP-7

Els ocupants han sortit pel seu propi peu del vehicle, però l'incident ha provocat deu quilòmetres de cues

Aquest dilluns al matí, al voltant de les onze, el Servei Català de Trànsit informava a través de Twitter de dos incidents a les carreteres que han afectat —i encara afecten— el trànsit. El primer succés ha estat un accident múltiple de poca gravetat a la carretera N-340 a Creixell, al Tarragonès, que, tanmateix, ha provocat retencions de fins a set quilòmetres en sentit sud.

En segon lloc, a un quart de dotze s'ha declarat l'incendi d'un autobús a l'AP-7 a Subirats, que ha cremat l'automòbil sencer i ha provocat aturades de fins a deu quilòmetres. El bus anava ocupat amb 51 persones, i s'ha aturat a una àrea de descans al quilòmetre 180 de l'autopista.

Els ocupants han sortit pel seu propi peu del vehicle, tots il·lesos i amb gairebé tot l'equipatge, i han hagut d'esperar un altre transport per continuar el trajecte. Els serveis d'emergència han hagut d'atendre algunes persones que patien episodis d'ansietat.

L'incendi ha provocat cues de deu quilòmetres en sentit sud

Passades gairebé tres hores des de l'inici de l'incident, prop de les dues de la tarda, l'incendi ha estat extingit per les quatre dotacions dels Bombers que hi treballaven. A més de cremar el vehicle, el foc també ha arribat a un petit espai de massa forestal que ha quedat calcinat. La situació del trànsit, que ha arrossegat quilòmetres de cua, especialment en sentit sud, també ha estat normalitzada, encara que uns minuts abans de les dues del migdia la circulació encara era intensa.

Un accident múltiple a l'N-340 també genera aturades de set quilòmetres

L'accident múltiple ocorregut una hora abans a la carretera N-340 a Creixell també ha provocat aturades de fins a set quilòmetres. Aquesta ha estat la pitjor conseqüència de l'incident, ja que els primers indicis no feien témer que l'accident hagi estat de gravetat. En l'accident s'han vist implicats tres vehicles, els conductors dels quals han sortit il·lesos de la topada.

Abans de les onze del matí hi havia un quilòmetre de retencions en sentit nord. Segons el Servei Català de Trànsit, el trànsit era intens entre el quilòmetre 1.180 i 1.185 prop de la una del migdia, des de Creixell fins al Vendrell, passant per Roda de Berà.