Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Ikea pagarà una indemnització milionària a uns pares per la mort del seu fill esclafat per un moble

Una calaixera va caure a sobre del petit de 2 anys

Ikea pagarà 46 milions de dòlars (uns 41 milions) d'euros als pares d'un nen de 2 anys que va morir esclafat per una de les seves calaixeres a Califòrnia, segons ha explicat la BBC. 

Va ser el maig de 2017 quan el moble de 32 quilos, de la línia Malm, va caure sobre el petit Josef Dudek. Uns mesos abans tant els EE.UU. com el Canadà l'havien  retirat després que tres menors també morissin en circumstàncies similars i per la falta de seguretat el 2016. En aquella ocasió, la companyia sueca va pagar 50 milions entre les tres famílies. 

La indemnització més important de la història

Els pares del nen explicaven que no «pensaven que un nen de 2 anys podria bolcar una calaixera de 76 centímetres». Confirmen que van saber després de la defunció del nen que «era inestable pel disseny». Tot i això, Ikea recomanava el 2015 als seus clients que les ancoressin a les parets. 

Una portaveu de la companyia agraïa, tot i no poder «alterar el tràgic succés», haver arribat a una resolució. Els advocats dels Dudek confirmaven que és la indemnització més grossa infantil del país nord-americà  i desitjaven que el cas servís perquè «no volem que li passi a una altra família».

També et pot interessar...