Un cotxe dels Mossos d'Esquadra

L'infern ocult que va haver de suportar Ana Mari, la dona ruixada amb sosa càustica a Girona

Va denunciar fins a 10 vegades al seu agressor

Ahir es feia pública la notícia que un home de 45 anys havia atacat a la seva exparella i a la filla d'aquesta amb sosa càustica a  Sant Feliu de Guíxols (Girona). Segons s'ha pogut saber, Ana Mari, la dona agredida, va denunciar fins a 10 vegades al seu agressor i fa aproximadament un mes va demanar ajuda. La fiscalia va rebutjar  adoptar les mesures de protecció  que la dona reclamava, argumentant que no disposaven d'informació suficient. 

Amenaces constants

Segons publica 'El Español', l'entorn familiar de la víctima assegura que Ana Mari i el seu agressor es van conèixer en una fleca de Sant Feliu de Guíxols (Girona). A partir d'aquí van començar una mena de  relació, encara que la dona estava casada. L'home, de 45 anys i amb antecedents per furts i robatoris amb violència, es va obsessionar amb ella, i quan Ana Mari va decidir no saber res més d'ell, aquest va decidir fer-li la vida impossible

En algunes d'aquestes trobades íntimes que tenien els dos, l'home havia fet fotografies compromeses  a Ana Mari. En més d'una ocasió li havia fet xantatge i l'havia amenaçat  d'enviar les imatges al seu marit, cosa que finalment va fer. Veient que allò no havia estat suficient per enfonsar  a la dona, va anar més enllà amb l'assetjament. «Ell es posava a la porta de casa seva i li llençava pedres, encara que el marit fos a dins», explicava una persona de l'entorn de la víctima al mitjà esmentat. A més a més, també asseguren que l'amenaçava cridant des del carrer. 

El passat 30 de maig, l'agressor fins i tot va fingir un atropellament per part d'Ana Mari i el seu marit. Segons s'ha pogut saber, l'home va acudir a urgències assegurant que el marit d'Ana Mari l'havia atropellat, i va anar fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per interposar una denúncia. A l'informe mèdic no hi constaven lesions, per la qual cosa els Mossos no van anar més enllà. Va ser el mateix dia quan Ana Mari va posar també una denúncia contra l'agressor per coaccions. El magistrat, d'acord amb la fiscalia, va desestimar l'ordre de protecció  perquè «no es donaven les exigències per adoptar-la amb la informació llavors disponible». 

«Et cremaré viva»

Va ser el 29 de juny quan l'agressor va tornar a casa d'Ana Mari per increpar-la i amenaçar-la. Ella anava «disposada a barallar-me», i en un moment de la discussió l'home va treure una ampolla amb sosa càustica i li va llençar, resultant també ferida la filla de 5 anys  de la dona. Segons ha explicat ella mateixa, l'home duia una bossa plena de ganivets, que per sort no va arribar a utilitzar. 

Després dels fets, l'home va  fugir i els Mossos segueixen amb el procés de recerca. De moment, Ana Mari i la seva filla segueixen a la unitat de cremats de l'hospital Vall d'Hebron  de Barcelona. Ella pot perdre l'ull  esquerre, i la nena té greus ferides a la boca. Mentrestant, els veïns de Sant Feliu de Guíxols ja han organitzat diverses  manifestacions  per denunciar aquest cas de violència masclista tan cruel i protestar contra el jutge que va considerar que no era necessari adoptar les mesures de protecció que la mateixa víctima demanava.