El català que s'enfronta a presó per instar a «rebentar espanyols» a Facebook

El fiscal demana tres anys entre reixes i cinc anys d'inhabilitació per exercir la docència

Un home s'enfronta a 3 anys de presó, una multa de 3.252 euros i 5 d'inhabilitació per treballar en l'àmbit educatiu, per publicar a Facebook, el 5 de novembre del 2017 el següent missatge: «Qui vulgui anar de festa per zona Anoia... que m'ho digui. Jo ja he dit prou.  Anem a rebentar espanyols. Amb 2/3 en tenim prou. Qui s'apunti, evidentment que estigui preparat», segons recull 'regió7'.

El titular va eliminar la publicació després de veure les reaccions que va gener entre els usuaris, alguns dels quals van denunciar-ho als comptes oficials de Twitter de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. Aquest últim en va obrir una investigació.

Escamots catalans i l'organització terrorista Terra Lliure

La fiscal d'odi i discriminació destaca en l'acusació que al missatge s'hi podia observar una referència a «Escamots catalans» una organització «paramilitar creada per partit Estat Català» que va tenir el seu moment «àlgid» entre el 1932 i el 1933. En l'escrit també hi consta una segona publicació on presumptament apareix «simbologia de l'extinta organització terrorista Terra Lliure, a més del lema d'aquesta organització 'Poble armat, poble respectat'».

No obstant això, la fiscalia reconeix que «si bé no pot considerar-se que amb l'esmentat comentari l'acusat enaltís o justifiqués el terrorisme de l'esmentada organització, difonia la necessitat que el poble català s'armés per ser respectat, fent amb ell un ús de defensa de les armes».

També et pot interessar...