Investiguen la identificació d'un periodista per part de la Policia Municipal a Sabadell

El periodista estava enregistrant els fets amb el seu telèfon mòbil

Els agents van demanar al periodista que deixés de gravar
Els agents van demanar al periodista que deixés de gravar | Twitter (@pere_gallifa)

El govern municipal de Sabadell ha demanat a l'intendent major de la Policia Municipal un informe sobre els fets que van passar dilluns a la tarda, quan un agent va obligar un periodista de Ràdio Sabadell a identificar-se. El succés va tenir lloc a la plaça de l'Àngel del municipi, quan una patrulla estava arrestant un jove menor d'edat per resistència i desobediència greus i per un delicte lleu de danys.

El periodista va treure el seu telèfon mòbil per enregistrar els fets amb vídeo, i un agent va demanar-li que aturés la càmera. En aquell moment el professional va explicar-li que era un empleat de l'emissora municipal, però l'agent no el va deixar seguir fent la seva feina i li va demanar la seva documentació.

ERC i la Crida per Sabadell han demanat explicacions a l'executiu municipal

Els grups municipals d'ERC i la Crida per Sabadell han demanat l'obertura d'una investigació per aclarir les causes de la identificació. Els fets els va difondre el mateix periodista a través d'un vídeo que va penjar a la xarxa i en què es veu com l'agent l'impedeix gravar malgrat que el professional insisteix que és periodista.

  

El govern local ha defensat «la llibertat de premsa i la tasca periodística», al mateix temps que confia en el cos de la Policia Municipal. Alhora s'ha compromès a garantir que tothom pugui desenvolupar les seves funcions amb la màxima seguretat. El Govern ha convocat una junta de portaveus extraordinària.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari