Investiguen la identificació d'un periodista per part de la Policia Municipal a Sabadell

El periodista estava enregistrant els fets amb el seu telèfon mòbil
Els agents van demanar al periodista que deixés de gravar | Twitter (@pere_gallifa)

El govern municipal de Sabadell ha demanat a l'intendent major de la Policia Municipal un informe sobre els fets que van passar dilluns a la tarda, quan un agent va obligar un periodista de Ràdio Sabadell a identificar-se. El succés va tenir lloc a la plaça de l'Àngel del municipi, quan una patrulla estava arrestant un jove menor d'edat per resistència i desobediència greus i per un delicte lleu de danys.

 

El periodista va treure el seu telèfon mòbil per enregistrar els fets amb vídeo, i un agent va demanar-li que aturés la càmera. En aquell moment el professional va explicar-li que era un empleat de l'emissora municipal, però l'agent no el va deixar seguir fent la seva feina i li va demanar la seva documentació.

 

 

ERC i la Crida per Sabadell han demanat explicacions a l'executiu municipal

Els grups municipals d'ERC i la Crida per Sabadell han demanat l'obertura d'una investigació per aclarir les causes de la identificació. Els fets els va difondre el mateix periodista a través d'un vídeo que va penjar a la xarxa i en què es veu com l'agent l'impedeix gravar malgrat que el professional insisteix que és periodista.

  

El govern local ha defensat «la llibertat de premsa i la tasca periodística», al mateix temps que confia en el cos de la Policia Municipal. Alhora s'ha compromès a garantir que tothom pugui desenvolupar les seves funcions amb la màxima seguretat. El Govern ha convocat una junta de portaveus extraordinària.

 

 

 

També et pot interessar...