Fotomuntatge de Javier María Perea i unes flors en un cementiri

«Javier, el meu fill, només tenia 18 anys; estava començant a viure i el van matar»

Javier María Perea ha perdut la vida per culpa d'algú que està en llibertat

Javier María Perea ha mort en un accident de trànsit per culpa d'un conductor borratxo que el va envestir i va fugir. Josep Lladonosa i Maria Masip també han perdut la vida de la mateixa manera, amb la diferència que el responsable pagarà pel que va fer.

El noi, que només tenia 18 anys, circulava amb moto per l'A-2 en un tram proper a Santa Coloma de Farners, a Girona, quan un cotxe va impactar contra ell i el va matar. L'autor del succés va recórrer diversos quilòmetres fins que el seu vehicle es va espatllar i va haver de parar a arreglar-lo.

Maria Masip i Josep Lladonosa van patir un episodi semblant a Lleida, però en aquesta ocasió sí que es farà justícia. El conductor temerari va fugir del lloc del crim, però els Mossos d'Esquadra van cridar l'alto per a preguntar-li què havia passat.

El fiscal que està al capdavant del cas de Lleida ha decretat presó provisional sense fiança per al culpable, que des de diumenge passat dorm al centre penitenciari d'aquesta ciutat gràcies al magistrat del Jutjat d'Instrucció número 3.

La mare de Javier està totalment d'acord amb aquesta sentència, ja que compleix els paràmetres que marca la justícia espanyola. No obstant això, lamenta que en el cas del seu fill no hagi estat així, ja que qui l'ha matat està en llibertat.

La família de Javier María Perea exigeix justícia

L'advocat de la família de Javier ha intentat que el conductor que va posar fi a la vida del jove compleixi condemna, però no ho ha aconseguit. La fiscal es va oposar al fet que aquest entrés a la presó i va advocar perquè el deixessin en llibertat, cosa que no quadra amb el procediment que es va seguir a Lleida.

La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners únicament va interposar un càstig: retirar-li el carnet de conduir. La diferència existent entre les dues sentències salta a la vista, i la mare de Javier no pensa quedar-se de braços plegats.

Al juliol va tenir lloc un succés molt semblant a Madrid, quan un home va ser atropellat en un pas de zebra i va perdre la vida a l'instant. El fiscal va exigir presó provisional per al culpable, ja que els fets eren d'una gravetat extrema.

El Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid va enviar l'autor de l'accident a la presó de manera immediata. Sembla que les autoritats de Santa Coloma de Farners han partit d'altres patrons, ja que el dictamen que han fet no té res a veure amb la jurisprudència existent.

La fiscal de la localitat gironina ha estat l'única que no ha seguit les mateixes pautes que els seus companys, ja que té uns criteris diferents. L'advocat de Javier exigeix que totes les autoritats ordenin sentències similars, ja que de no ser així ningú es prendrà seriosament certs delictes.

Rosa, mare de Javier: «Un borratxo el va matar»

La mare de la víctima ha accedit a parlar amb 'El Confidencial' i ha dit que «Javier, el meu fill, només tenia 18 anys i estava començant a viure».

«Era un amor de persona: sa, bo, honest i un lluitador. Un borratxo el va matar, i mai havia pensat que existís un dolor tan profund i intens», conclou.

Rosa està destrossada perquè no només ha perdut el seu fill, també se sent menyspreada per la justícia espanyola. No entén com el cas de Javier és l'única excepció del país i exigeix que el culpable pagui pel que ha fet.

«Per què l'home que va matar el meu fill està lliure? Per què els altres conductors borratxos van a la presó i ell pot seguir vivint mentre el meu fill està sota terra?», manifestava molt indignada.

Rosa està molt dolguda amb la decisió que han pres les autoritats: «Vull justícia. La mateixa que tenen els altres. És que per a la Fiscalia de Girona i per a la jutgessa encarregada del cas el meu fill és menys que els altres?».