Joan Font es quedarà Bon Preu per un valor de 350 milions d'euros

Serà el propietari del 100% de les accions, assegurant així «la continuïtat del grup en la seva estratègia de creixement»
Joan Font es quedarà Bon Preu per un valor de 350 milions | Cedida

 

Els germans copropietaris del grup Bon Preu, Joan i Josep Font, han arribat a un acord que acabarà amb els conflictes judicials que arrosseguen des de fa un any i mig. Segons 'La Vanguardia', el president de la companyia actual, Joan Font, comprarà la part del seu germà, el 50% de l'empresa, per un valor de 350 milions d'euros.

 

A partir de l'adquisició, Joan Font tindrà el 100% de les accions, i «aquesta reordenació assegura la continuïtat del grup en la seva estratègia de creixement, de generació de riquesa i de llocs de treballs», segons informa un comunicat de la companyia.

 

La batalla legal ha acabat amb un acord entre els germans Font

Els germans Font, després d'un any i mig, han arribat a un acord | Europa Press

 

El problema principal de les desavinences entre els germans era fixar el preu de les accions de Josep Font, ja que aquest estava disposat a vendre la seva part però no aconseguien acordar la quantitat. Llavors, Josep Font va interposar un recurs contra el seu germà al jutjat mercantil de Barcelona, però ni aquest jutjat ni l'Audiència Provincial van establir cap preu. 

 

Josep Font va anunciar que posaria un recurs al Tribunal Suprem, però en vista que el conflicte es podia congelar han optat per arribar a un acord. Cada germà va fer una auditoria per la seva banda i, mentre la valoració de Josep era de 960 milions, la de Joan n'establia 380 per al 100%.

 

Finalment, l'acord definitiu fixa el preu en 350 milions pel 50% de les accions. El grup Bon Preu actualment posseeix 127 supermercats, 55 hipermercats i 48 gasolineres a Catalunya i, malgrat les desavinences entre els propietaris, l'any 2018 va facturar fins a 1.350 milions d'euros.

 

També et pot interessar...