Blanca Fernández

L'autòpsia de Blanca Fernández Ochoa va «més lenta de l'esperat»

L'absència de possibles traumatismes letals endarrereix als forenses

L'autòpsia que revelaria les causes de la mort de l'esportista Blanca Fernández Ochoa podria anar «més lenta del que s'esperava». En la primera aproximació a la causa de la mort, els metges forenses  no han obtingut una resposta clara  a quina hauria estat la causa de la mort, segons informa 'Ok Diario', ja que no s'han trobat mostres clares d'un traumatisme que hagués provocat la mort de l'esportista, tot i que aquesta possibilitat encara no ha estat completament descartada.

No s'han obtingut uns resultats clars

A més a més, els resultats de l'autòpsia es podrien endarrerir encara més en el  cas que es tracti d'un suïcidi, ja que l'anàlisi de tòxics retardarien uns dies els resultats finals. En aquesta primera exploració del cos, no s'han obtingut uns resultats amb detalls clars sobre el fet que Blanca morís per un fort traumatisme, no obstant això, aquesta hipòtesi no quedarà descartada fins que es faci una anàlisi en profunditat de les restes, que malauradament es troben molt  deteriorades després de quasi deu dies.

Com s'ha pogut saber aquest matí, els investigadors van trobar al seu costat alguns recipients que contenien medicaments, i una ampolla de vi. És a dir, l'esportista si duia amb ella els medicaments, tots amb les receptes corresponents, que la medallista es prenia per al seu trastorn de bipolaritat que li comportava alguns efectes secundaris, a les quals se sumava una lesió de genoll. Segons les mateixes fonts, algunes d'aquestes medicines habituals per tractar el trastorn poden provocar desorientacions i fins i tot alguns episodis «maníacs». 

El Jutjat d'Instrucció Número 5 de Collado de Villalba tenia previst donar a conèixer l'informe amb les primeres dades de l'autòpsia preliminar aquest migdia. Un fet que no ha pogut fer, ja que l'anàlisi del cos va «més lent» del que s'esperava, per aquest motiu, s'espera tenir algunes dades més a mesura que avança la tarda. Aquest retràs, va lligat al fet que el personal de l'Institut Anatòmic Forense ha quedat fora de les actuacions, ara és la Policia Científica qui s'ha fet càrrec del cas. A més, el jutge ha donat l'ordre d'evitar qualsevol filtració prèvia al comunicat del jutge d'instància.

Una autòpsia que es farà en profunditat

El cos de Blanca Fernández arribava a la seu de l'Institut Anatòmic Forense de Madrid a primera hora d'aquest matí de dijous. Ho feia en un furgó de la Policia Científica amb els tècnics pericials que participaran en l'autòpsia. A aquests s'hi sumaran als especialistes de l'institut per  esbrinar els fets ocorreguts.  Segons el mateix mitjà, després de la identificació del cos es realitzarà una «avaluació» del cos amb les quals es farà l'informe preliminar. S'espera que en els pròxims dies es puguin tenir acabats també els altres anàlisis com els de sang, tòxics i restes, que necessiten més temps.

També et pot interessar...