droga

Localitzen 41 kg de marihuana i 20 d'haixix en diverses actuacions a Girona

En total, dues de les actuacions van tenir lloc a la comarca de l'Alt Empordà, i la tercera d'elles es va produir a l'aeroport de Girona

La Guàrdia Civil ha intervingut entre els dies 24 i 29 de juliol 41 quilograms de marihuana i 20 d'haixix en tres actuacions a la Jonquera —a la comarca de l'Alt Empordà— i l'aeroport de Girona, i ha detingut dos homes de nacionalitats britàniques i marroquina.

Els laterals del maleter semblaven manipulats

La primera de les actuacions va tenir lloc a la Jonquera el dia 24, cap a dos quarts d'una de la matinada. Uns agents que feien un servei a l'AP-7 van aturar un vehicle amb matrícula espanyola. Durant la inspecció,  a l'interior del maleter van veure que els laterals semblaven manipulats, i un cop retirat el plàstic que els cobria, van trobar diversos paquets embolcallats amb paper film.

La substància que contenien era haixix. Per això, van detenir el jove, de 22 anys i de nacionalitat marroquina.

Els dos ocupants del vehicle van fugir

El segon decomís va tenir lloc el 27 de juliol a dos quarts de cinc del matí. Uns agents que estaven fent un servei fiscal a Darnius van ordenar a un vehicle amb matrícula francesa que s'aturés.

Guàrdia Civil
Els agents no van poder localitzar els dos ocupants del vehicle | CatalunyaDiari.cat

 

El conductor va accelerar i, al cap de 500 metres, els dos ocupants el van abandonar i van fugir pel bosc. Durant la inspecció del vehicle, van trobar diverses bosses amb 24 kg de marihuana. Els agents no van poder localitzar els dos ocupants. 

Enxampat amb 17 kg de marihuana

La tercera intervenció va produir-se aquest dilluns, en una operació de la secció fiscal de la Guàrdia Civil en col·laboració amb el servei privat de seguretat de l'aeroport de Girona. Un vigilant de seguretat que feia control d'equipatge va sospitar del contingut d'una maleta facturada en un vol amb destí el Regne Unit. 

Un cop localitzat el propietari, els agents van obrir la bossa i hi van trobar 16 paquets envasats al buit amb 17 kg de marihuana. Per això, van detenir l'home, de nacionalitat britànica.

També et pot interessar...