Imatge de Madeleine McCann

El dia que Madeleine McCann va ser vista a Catalunya: un bar, una nena i un misteri

La desaparició de Madeleine encara és un misteri per resoldre

Tres anys tenia quan va desaparèixer i 16 anys fa que és desapareguda. Madeleine McCann és, possiblement, la desapareguda més coneguda a tot el món. La petita britànica va desaparèixer amb només 3 anys, quan gaudia d'unes vacances a Portugal amb els seus pares, i els seus dos germans bessons. 

Va desaparèixer mentre estava a la seva habitació, en un complex de Praia da Luz a l'Algarve de Portugal mentre els seus pares, Kate i Gerry McCann, estaven sopant amb uns amics. La família va adonar-se de la desaparició de la seva filla en una de les anades que va fer la mare per comprovar si els petits estaven bé. 

Foto dels pares de Madeleine McCann
Els pares de Madeleine McCann volen trobar la seva filla. | Europa Press

En una d'aquestes anades la mare només va trobar als bessons, Sean i Amelie, els únics testimonis de la desaparició de Madeleine que, en aquell moment, només tenien 2 anys. 

Un grup de catalans assegura haver vist Madeleine

La investigació, sobre la desaparició de Madeleine McCann, ha arribat a tots els racons del món, però també ha estat plena d'errors i diferents polèmiques. Existeixen incomptables versions sobre el possible desenllaç de la petita, de persones que asseguren haver-la vist, i també de persones que asseguren ser Madeleine, però que, després de passar per les proves d'ADN, s'han acabat descartant.

Entre aquesta multitud que haurien vist una possible Madeleine hi ha un grup de catalans que el mes de setembre de 2007, l'any de la desaparició, asseguren haver vist a la petita. Segons ha informat El punt avui, diversos testimonis d'un bar de Bonmatí, a Girona, van avisar que durant 15 dies havien vist pel poble una parella que els resultava estranya passejant amb dues criatures, una de les quals asseguren que era clavada a Madeleine. 

Sovint, aquesta família s'anaven a rentar en una font del poble. Un fet que van deixar de fer a partir de quan la Guàrdia Civil va anar a fer vigilàncies de paisà. La família va desaparèixer. 

16 anys després, la cerca continua

La desaparició de la Madeleine és una de les més estranyes de la història. Encara que la policia té un ciutadà alemany com el principal sospitós, la investigació podria tancar-se sense cap persona acusada, ja que la policia indica que les proves no són prou concloents. 

Christian Brueckner i Madeleine McCann
Christian Brueckner, el principal sospitós de la desaparició de Madeleine McCann. | CatalunyaDiari

Christian Brueckner, el principal sospitós, està a la presó per violar una dona de 72 anys el 2005. Se'l relaciona amb el cas perquè estava al mateix alberg de la desapareguda i perquè, anteriorment, ja havia estat condemnat per delictes sexuals contra nenes. Tot i les nombroses sospites, la investigació no acaba de saber respondre a la pregunta: On és la Madeleine?

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!